Smartphones (boven 1000 euro)

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2
10 december 2020 om 00:45
Laatste update: 12 februari 2021 om 09:46

De Galaxy Z Fold 2 is de beste opvouwbare telefoon tot nu toe. Nog steeds een absoluut niche-apparaat, maar wie er één wil moet deze hebben.

Opvouwbare telefoons zijn sinds kort veranderd van science fiction tot tastbare werkelijkheid. De eerste versies van allerlei fabrikanten kampten met allerlei problemen, zo ook bij Samsung. Maar het bedrijf gelooft in dit type toestel en de Galaxy Z Fold 2 is stukken beter dan zijn voorganger.

Het toestel heeft twee schermen: een groot 7,6 inch 120Hz amoledscherm met een resolutie van 1768 x 2208 pixels. Dit is het vouwscherm aan de binnenkant, en het oogt geweldig. Ook is de verversing dynamisch: hij past zichzelf aan op wat er op het scherm gebeurt, om batterij te besparen.

Wel is het vooral in het bedienen even wennen. Het scherm is bedekt met Ultra Thin Glass: volgens Samsung daadwerkelijk glas, maar het voelt nog steeds veel zachter aan dan het harde glazen scherm dat we al jaren gewend zijn. Dat komt door de plastic screen protector die over het scherm ligt. Die is door Samsung te vervangen, en een stuk krasgevoeliger dan een glazen telefoonscherm.

Het scherm aan de buitenkant van de Z Fold 2 is groter dan bij de vorige vouwtelefoon van Samsung: 6,23 inch, 816 x 2260 pixels, amoled. Het blijft door de vreemde vorm apart om dit toestel dichtgevouwen te gebruiken, maar het is door het grotere scherm een stuk beter te doen.

De Galaxy Z Fold 2 heeft een rappe Qualcomm Snapdragon 865+-chip en 12GB werkgeheugen. Dit is geen gimmick-telefoon: je kan er alles mee. Althans: als de apps meewerken, want het atypische schermformaat wordt niet altijd even goed ondersteund.

Met 12 megapixel cameratrio met groothoek, ultragroothoek en telelens stellen niet teleur, maar de goedkopere S20-lijn presteert wel beter. De 4500mAh-accu volstaat prima voor een hele dag gebruik, en het toestel wordt geleverd met een 25W-snellader.

Een vouwtelefoon blijft een nieuw dier. Er zijn compromissen: krasgevoelig scherm, een vouwmechaniek dat altijd kwetsbaarder is dan bij een toestel zonder, een vreemde beeldverhouding. Bovendien is het toestel ondanks zijn prijsdaling van bijna 500 euro nog steeds erg duur. En toch: wie graag een vouwtelefoon wil, kan het beste de Galaxy Z Fold 2 kopen.

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is er in zwart en brons. De introductieprijs van de Samsung Galaxy Z Fold 2 1999 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Groot vouwscherm
  • Dynamische verversing
  • Snelle chip
  • Prima tweede scherm
  • Kwetsbaar
  • Apps niet altijd top
  • Niet de beste camera's
  • Peperduur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via