Cyberpunk 2077 game geld terugvragen terug
Games

Maker Cyberpunk 2077: gamers kunnen geld terugkrijgen

14 december 2020 om 12:39
Laatste update: 16 december 2020 om 12:20

Ontevreden spelers van de gehypte game Cyberpunk 2077 kunnen hun geld terugvragen. Gamestudio CD Projekt Red erkent dat het spel er op oudere spelcomputers niet zo goed uitziet als was beloofd.

CD Projekt Red zegt dat teleurgestelde kopers van Cyberpunk 2077 hun geld kunnen terugvragen bij de winkels en platforms waar ze het spel kochten. De scifi-game verscheen na meermaals te zijn uitgesteld afgelopen donderdag, maar kampt nog met veel technische fouten. Daardoor kan het spel vastlopen of zien de beelden er nog niet goed genoeg uit. CD Projekt Red belooft de problemen de komende weken met meerdere updates op te lossen.

Als de gamewinkel niet meewerkt met de restitutie, kunnen gamers voor 21 december contact opnemen met CD Projekt Red. De gamestudio belooft dan te helpen. Waar die hulp precies uit bestaat, is nog niet duidelijk.

Op Reddit melden gamers dat het hen is gelukt om geld terug te krijgen via allerlei populaire platforms, waaronder die van Sony, Microsoft en Steam. De terugbetaling lukte ook als gamers het spel al 10 uur lang hadden gespeeld.  

Excuses voor graphics 

Naast bugs en crashes komen de graphics van Cyberpunk 2077 op oude consoles ook niet overeen met eerder door CD Projekt Red getoonde beelden. De gamestudio heeft excuses aangeboden dat het geen beelden heeft laten zien van het spel op de vorige generatie spelcomputers, de PS4 en Xbox One. "Jullie hebben daardoor geen goede afweging kunnen maken voor de aankoop."

De gamestudio zegt de prestaties op de PS4 en Xbox One de komende tijd te verbeteren door meerdere patches uit te brengen. 

Epileptische aanvallen

Recensenten waarschuwden vlak voor de verschijning van Cyberpunk 2077 al dat de game nog vol bugs zat.

CD Projekt Red bracht ook al een update uit die moet voorkomen dat spelers door de game epileptische aanvallen krijgen. 

Op de PlayStation 5 en Xbox Series X en S zal een latere patch volgend jaar de game voor die consoles verder verbeteren. Het spel is overigens ook beschikbaar voor Windows-pc's en Google Stadia. 

Acht jaar aan gewerkt

Het Poolse CD Projekt Red werkte acht jaar aan het spel, waarvan de introductie meerdere keren werd uitgesteld. Na het laatste uitstel, in november, kregen de makers van de game zelfs meerdere doodsbedreigingen. Het spel kreeg voorafgaand aan de release van media nog erg positieve recensies. 

Cyberpunk 2077 speelt zich in de nabije toekomst af in Night City, een dystopische stad waarin mensen ledematen met apparatuur vervangen en met hun hersenen kunnen hacken.

Voorafgaand aan de release was de game al 8 miljoen keer besteld in de voorverkoop. Daarmee zou het spel hard op weg zijn om een van de snelst verkopende games aller tijden te worden. 

Review: PlayStation 5