Cyberpunk 2077

Cyberpunk-update moet epileptische aanvallen terugdringen

Cyberpunk-update moet epileptische aanvallen terugdringen
13 december om 11:47
Laatste update: 13 december om 11:53

Een update voor de populaire game Cyberpunk 2077 moet ervoor zorgen dat spelers minder snel een epileptische aanval hebben.

Dat belooft ontwikkelaar CD Projekt Red op zijn website. De update bevat ook oplossingen voor een scala aan kleinere bugs en problemen.

Eerder deze week klaagden een journalist en organisaties over het gemak waarmee de game een epileptische aanval kon veroorzaken bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Dat gebeurde voornamelijk bij de zogeheten Braindance-scènes, waarbij je personage een soort flitsende VR-bril opzet. 

De update versoepelt deze flitsen en zorgt dat ze ook minder vaak voorkomen. Hierdoor is de kans op een epileptische aanval kleiner, hoopt de gamestudio.

Bij het opstarten van de game werd al een waarschuwing voor mogelijke epileptische aanvallen getoond. Het Britse Epilepsy Action vond dat niet voldoende en wilde dat de studio meer maatregelen nam.

Veel bugs

Recensenten waarschuwden vlak voor verschijning van de game dat hij nog vol zit met fouten. Inmiddels blijkt dat veel van deze bugs nog steeds aanwezig zijn. Ook draait de titel slecht op de vorige generatie spelcomputers.

Op het moment lijkt de game het beste te presteren op de pc en Googles cloudplatform Stadia. Op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S doet hij het ook iets beter, maar op die platformen speel je de versie bedoeld voor de PS4 en Xbox One.

Ergens in 2021 verschijnt een update die het spel gereedmaakt om alle kracht uit de nieuwste consoles te halen.

Lees meer over:

Deel via