Gazelle en Sparta verkopen meeste e-bikes in Nederland
Elektrische fietsen

Gazelle en Sparta verkopen meeste e-bikes in Nederland

17-12-2020 23:01 Laatste update: 23:05

Gazelle en Sparta zijn de marktleiders op de Nederlandse e-bikemarkt. Ze hebben elk een marktaandeel van 16 procent. Bijna één op de drie Nederlanders heeft inmiddels een elektrische fiets.

Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope. Van de e-bikes in Nederland is het merendeel een elektrische stadsfiets (78 procent).  "De markt van elektrische stadsfietsen is behoorlijk versplinterd", stelt Multiscope. Gazelle (16%), Sparta (16%) en Stella (12%) hebben de grootste marktaandelen.

Batavus is de nummer vier met een marktaandeel van 9 procent, op enige afstand gevolgd door merken als Giant, QWIC, Cortina en Koga.

Stella en Gazelle hebben rond e-bikes de hoogste spontane naamsbekendheid. De meeste Nederlanders denken als eerste ('top of mind') aan Stella (28 procent), gevolgd door Gazelle. 

Grote tevredenheid

Nederlanders zijn zeer tevreden over hun e-bike. Gemiddeld geven bezitters hun elektrische fiets een 8,5. Ruim 83 procent beoordeelt zijn of haar elektrische stadsfiets met een 8,0 of hoger. "Men is vooral tevreden over de goede accu en het beperkte onderhoud."

Van alle merken krijgt Koga het hoogste rapportcijfer (9,0), gevolgd door QWIC (8,9), Flyer (8,8), Stella (8,6) en Batavus (8,5).

E-bike kopen? Dit moet je weten: