© iDropNews/Martin Hajek

'Apple komt dit jaar met AR-bril en AirTags'

Een conceptafbeelding van hoe de Apple Glass eruit zou kunnen zien.

Nieuwe gadgets

'Apple komt dit jaar met AR-bril en AirTags'

05-01-2021 14:01 Laatste update: 14:24

Apple zou dit jaar met onder meer zijn langverwachte AirTags zoeklabels komen, een augmented-reality-apparaat en nog meer nieuwe gadgets.

Dat zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors. Over de AirTags gaan al meer dan een jaar geruchten. De zoeklabels zouden vergelijkbaar zijn met die van onder andere Tile. Ze zijn te gebruiken om bijvoorbeeld verloren sleutelbossen terug te vinden via de Zoek Mijn-app van Apple. In april 2020 lekte Apple per ongeluk zelf de AirTags al.

Augmented reality

Kuo spreekt ook van de komst van een augmented reality-apparaat van Apple aan het eind van 2021. De analist is niet duidelijk om wat voor apparaat het gaat, maar er gaan al jaren geruchten dat Apple zou werken aan een bril of headset met augmented realty.

Gebruikers zouden dan de echte wereld zien, waar virtuele objecten aan worden toegevoegd. iPhones en iPads kunnen dat ook al, zeker recente modellen die dankzij een LiDAR-scanner de omgeving driedimensionaal in kaart kunnen brengen.

Nieuwe AirPods

Apple komt verder met producten die al verwacht worden, meldt Kuo. Zo noemt hij nieuwe AirPods, meer Mac-computers met Apple-chips en de eerste Apple-apparaten met mini-ledschermen, een techniek die het contrast van led-schermen fors zou moeten verbeteren. Eerder wezen geruchten al op de komst van iPad Pro's en MacBooks met zulke schermen.

Getest: Apple-koptelefoon AirPods Max