Nieuw Star Wars-tijdperk 'The High Republic' start deze week
Gouden eeuw van jedi

Nieuw Star Wars-tijdperk 'The High Republic' start deze week

05-01-2021 19:39 Laatste update: 19:47

Het nieuwe Star Wars-tijdperk The High Republic is op 5 januari officieel gestart. In boeken en strips wordt een verhaal honderden jaren voor de films verteld.

Disney en Lucasarts kondigden afgelopen jaar The High Republic voor het eerst aan. Binnen die nieuwe mediaproject worden verhalen verteld tijdens de "gouden eeuw van de Jedi", eeuwen voordat Anakin Skywalker geboren werd en de films werden afgetrapt.

Volgens de mediabedrijven wordt The High Republic één groot verhaal. Personages uit de boeken kunnen in de strips langskomen en vice versa. Daarmee is het vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Marvel-universum waarin helden elkaar ook soms tegenkomen, of de Star Wars-films die nauw op elkaar aansluiten.

Boeken en strips

The High Republic trapt af met het boek Light of the Jedi, geschreven door stripauteur Charles Soule. Hierin worden jedi gevolgd tijdens een grote ramp ergens in het universum. Tegelijkertijd verschijnt het kinderboek A Test of Courage.

Op 6 januari start Marvel een stripboekreeks die een jedi volgt tijdens haar worstelingen met haar vak. Volgens schrijver Cavan Scott vraagt ze zich waarom uitgerekend zij zo verbonden is met de Force.

Jonge Yoda

In de volgende maanden brengt Disney steeds meer boeken, strips en andere media uit die afspeelt in het nieuwe tijdperk. In de februari-strip The High Republic Adventures zal een jongere Yoda zijn entree maken, waarna in juli het boek The Rising Storm de avonturen van een jedi en monsterjager vastlegt.

In de tussentijd verschijnen ook meer boeken voor jongere lezers, waaronder de Young Adult-titels Into the Dark en Out of the Shadows. 

Drie fasen

The High Republic zal bestaan uit meerdere fasen waarin verhalen worden verteld. De eerste fase heeft net als het beginboek de titel Light of the Jedi en zal tot 2022 duren.

Ergens vanaf 2022 wordt fase twee onder de titel 'Quest of the Jedi' gestart, waarna enkele jaren later de derde fase met 'Trials of the Jedi' wordt afgetrapt.