De films van 2021

Naar deze 10 films kijken we uit

© Warner Bros. Pictures

beste films 2021 no time to die nieuwe james bond film
21 januari 2021 om 00:30
Laatste update: 22 januari 2021 om 17:30

Ondanks de huidige corona-lockdown belooft 2021 een jaar met opvallend veel grote films te worden. Deze films zetten we bij Bright in onze agenda. Voor als de bioscopen weer open mogen.

Na onze overzichten met de games en series van 2021 is het tijd voor de films. Hopelijk kunnen de bioscopen in de tweede helft van het jaar weer open. Aan het filmaanbod zal het niet liggen.  

Dune

Opnieuw wordt de scifi-klassieker van Frank Herbert verfilmd. Na de mislukte poging van Alejandro Jodorowsky en de cultklassieker van David Lynch is het nu de beurt aan Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049). Het verhaal blijft gelijk: een zandplaneet met enorme wormen, vreemde keizers en baronnen en de heldenreis van Paul Atreides. Vanaf 30 september.

 

No Time to Die

De 25e Bond-film liep door corona extra vertraging op. Nadat de film al meermaals was uitgesteld, stond de première gepland op 2 april, maar dat gaat niet door. De film gaat nu op 8 oktober 2021 in première. 

De titelrol wordt voor de laatste keer gespeeld door Daniel Craig, regie is in handen van Cary Joji Fukunaga.  

 

Black Widow

De eerste film in de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe is vanaf 5 mei in de bioscoop te zien. De film bekijkt de afkomst en opleiding van Natasha Romanoff, voordat zij een Avenger werd. Andere Marvel-films die jaar: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (juli) en Eternals (november). 

 

The Green Knight

Een nieuwe, frisse blik op de bekende Arthur-legende. Dit keer niet het bekende verhaal over hoe Arthur zijn zwaard vond en koning werd, maar het verhaal van zijn neef Sir Gawain. Die moet het opnemen tegen een vreemde ridder met een groene huid. Vanaf 29 juli.

 

Spider-Man 3

De derde Spider-Man-film met Tom Holland belooft een soort reünie te worden. Volgens geruchten komen slechteriken uit voormalige Spider-Man-films terug: Doctor Octopus (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx). En ook de bijbehorende Spider-Mans uit voorgaande films zouden hun opwachting maken: Tobey Maguire en Andrew Garfield zouden ook opnieuw het spinnenpak aantrekken. Zeker weten we dat pas op 17 december.

Nobody

Comedian Bob Odenkirk werd bij het grote publiek niet bekend om zijn grappen, maar als advocaat Saul Goodman in Breaking Bad. Met Nobody stapt de 58-jarige acteur nog verder van zijn bakermat af, met de hoofdrol als een 'nobody' die het in John Wick-stijl opneemt tegen een groep criminelen. Met een hoge leeftijdsgrens is harde actie gegarandeerd. Vanaf 25 februari.

 

Uncharted

Eén van de meest succesvolle gamereeksen van de PlayStation krijgt een eigen bioscoopfilm. Zo is de cirkel rond: Uncharted liet zich overduidelijk inspireren door Indiana Jones, nu komt er een soortgelijke film met in de hoofdrol Tom Holland als een jonge Nathan Drake. Mark Wahlberg speelt mentor Sully, en ook Antonio Banderas doet mee. Vanaf 15 juli.

The French Dispatch

De nieuwe film van regisseur Wes Anderson. Dan weet de liefhebber al genoeg: dat wordt weer een feest met een enorme sterrencast met altijd Bill Murray. De film draait om de Franse redactie van een kleine Amerikaanse krant. Verwacht geestige dialogen, een vreemde verhaallijn en enorme, gedetailleerde sets. De première is in mei gepland.

 

A Quiet Place Part II

Tussen alle luidruchtige actiefilms was A Quiet Place in 2018 een doodstille verrassing. Aliens die niet kunnen zien, maar extreem goed kunnen horen. Het resultaat was ijzingwekkend, met een publiek dat net als de hoofdrolspelers bijna voortdurend zijn adem in moest houden. De film werd een enorm succes, en het spannende verhaal gaat 22 april verder.

 

The Matrix 4

Er komt een nieuwe Matrix-film, en Keanu Reeves doet weer mee als Neo. Carrie-Anne Moss vertolkt opnieuw Trinity, en de regie is opnieuw in handen van Lana Wachowski, haar zus doet dit keer niet mee. Het verhaal is nog niet bekend, maar we verwachten weer veel natuurkundig onmogelijke actiescènes met flapperende jassen. Eind december 2021 in de bioscoop.

Kijk ook:

Naar deze games kijken we uit

Deze series gaan we streamen in 2021