'Slimme bril Apple op komst'

'Productie nieuw prototype Apple Glass van start'

© iDropNews/Martin Hajek

'AR-bril van Apple krijgt tweede prototype'
7 januari 2021 om 00:12
Laatste update: 7 januari 2021 om 00:24

De augmented-reality-bril waar Apple aan werkt zou bij Aziatische fabrikanten de 'tweede fase van de productie' ingaan. Dat nieuwe prototype zou er op duiden dat Apple de slimme bril echt op de markt wil brengen.

Dat meldt de Taiwanese krant Digitimes op basis van bronnen bij fabrikanten. Het zou een bril zijn die door middel van augmented reality smartphonefuncties in het gezichtsveld van de gebruiker kan projecteren, zoals berichten of een routebeschrijving. Het concept lijkt vergelijkbaar met de eerder geflopte Google Glass.

Wat de 'tweede productiefase' precies inhoudt is niet bekend, maar volgens Apple Insider duidt dit nieuws er wel op dat er een commerciële lancering van het product zal plaatsvinden.

Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft eerder al voorspeld dat de Apple Glass later dit jaar gelanceerd zal worden.

Er gaan al jaren geruchten dat Apple zou werken aan een bril of headset met augmented realty. Gebruikers zouden dan de echte wereld zien, waar virtuele objecten aan worden toegevoegd. iPhones en iPads kunnen dat ook al, zeker recente modellen die dankzij een LiDAR-scanner de omgeving driedimensionaal in kaart kunnen brengen.

Getest: Apple-koptelefoon AirPods Max