© Guerrilla Games

De 10 games waar we in 2021 op wachten
De games van 2021

De 10 games waar we in 2021 op wachten

18-01-2021 12:00 Laatste update: 21-01-2021 00:16

De PlayStation 5 en Xbox Series X/S zijn verschenen, de nieuwste videokaarten zijn ook te koop, nu de nieuwste games nog. Naar deze tien games kijken we bij Bright uit.

Horizon Forbidden West

Het vervolg op de post-apocalyptische hit van het Nederlandse Guerrilla Games draait opnieuw om Aloy, die de enorme robotdieren in het overgroeide, toekomstige Amerika kan temmen. Dit keer reizen spelers onder meer naar het voormalige San Francisco, waar de mensen ook in stammen wonen en de moderne samenleving vergeten zijn. Verschijnt voor zowel PS4 en PS5, naar verwachting eind 2021.

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Het vervolg op het sublieme eerste deel dat in 2017 naast de Nintendo Switch verscheen. Belooft het verhaal direct voort te zetten, iets dat niet vaak gebeurt in de Zelda-reeks. We zien Link en Zelda samen op pad gaan, onder meer onder de grond. De game bouwt voort op de wereld van het eerste deel en de ontwikkelaars hebben zich laten inspireren door Red Dead Redemption 2. Verschijnt vermoedelijk eind 2021 voor de Nintendo Switch.

 

Deathloop

Van de studio achter Dishonored: actiegame die draait om tijdreizen en het terugdraaien van de tijd als er iets mislukt. Verkrijgbaar op 21 mei voor pc en PS5.

God of War: Ragnarok

Het vervolg op de succesvolle God of War-game uit 2018. Opnieuw neemt de Griekse halfgod Kratos het op tegen de goden uit de Noorse mythologie. Baldur is al uit de weg geruimd, en daar is Thor vast niet blij mee. Verschijnt op een onbekende datum in 2021 voor PS5.

Gotham Knights

Het vierde deel in de succesvolle Batman-reeks van ontwikkelaar Rocksteady. Batman is in dit deel dood, al is dood zelden dood als het om Batman gaat. Spelers gaan Gotham City in als Batgirl, Robin, Red Hood en Nightwing. Verschijnt in 2021 voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Series X/S.

 

Gran Turismo 7

De altijd bloedmooie raceserie, het nieuwste deel exclusief voor PS5. Daarom met 4K-beelden, HDR, 60 fps en veel haptische feedback van de DualSense-controller van de PS5. De verschijndatum is nog onbekend, maar waarschijnlijk nog dit jaar.

Ratchet & Clank: Rift Apart

De eerste nieuwe Ratchet & Clank-game in ruim vier jaar belooft weer razendsnelle, hilarische actie, schitterende graphics en een revolutionaire gameplay die alleen op voorgaande consoles niet mogelijk was. Door de PS5 zijn laadtijden verleden tijd, en springen Ratches & Clank door portalen naadloos van level naar level en weer terug. Wordt in de eerste helft van 2021 verwacht voor de PS5.

 

Halo Infinite

Halo Infinite had eigenlijk direct naast de nieuwe Xboxen moeten verschijnen, maar was nog niet helemaal af. De game krijgt nu de ontwikkeltijd die het nodig heeft, een wijs besluit. Halo Infinite belooft een soort herintroductie te worden van de bekendste reeks Xbox-games. Spelers kruipen opnieuw in het pak van Master Chief en nemen het op tegen duizenden aliens. Verschijnt in het najaar van 2021 voor Xbox en pc, onder meer via Xbox GamePass.

 

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Verscheen eerder al voor de WiiU, maar omdat bijna niemand dat apparaat had, is één van de beste Mario-games aan een hoop mensen voorbijgegaan. Een tweede kans dus, uitgebreid met een multiplayer coöpmodus. Verschijnt op 12 februari voor de Nintendo Switch.

Monster Hunter Rise

Een game die nagenoeg alleen bestaat uit baasgevechten. Al jarenlang een gigantische hit in Japan die ook langzamerhand steeds populairder wordt in Europa en de Verenigde Staten. Dit nieuwe Switch-deel pakt alle nieuwigheden uit de vorige titel voor PlayStation 4, pc en Xbox One en gooit daar een schepje bovenop.

 

Playdate

Ook leuk: Playdate, de kleine gele spelcomputer van Panic. Met draaiwieltje en speciaal ontwikkelde games, verschijnt na enig uitstel later dit jaar.

Kijk ook deze reviews:

PlayStation 5

Xbox Series X en S

Beste gear voor pc-gamers