'TikTok meest gedownloade app in 2020, Among Us populairste game'
850 miljoen downloads

'TikTok meest gedownloade app in 2020, Among Us populairste game'

11-01-2021 18:02 Laatste update: 18:08

Filmpjesapp TikTok was in 2020 wereldwijd de meest gedownloade app: 850 miljoen mensen zetten de app op hun telefoon.

Dat staat in een nieuw rapport van onderzoeksbureau Apptopia. 

Bij de smartphonegames was Among Us! de nummer één, met 264 miljoen downloads. In dat spel moeten spelers een geheime saboteur ontmaskeren. Voor velen was het een populair tijdverdrijf tijdens de corona-lockdowns.

Zoom, Google Meet en Tinder

In de top tien van apps wordt TikTok gevolgd door WhatsApp, Facebook, Instagram (de nummers 2, 3 en 4). Ook videobelapps als Zoom en Google Meet zijn in het lijstje terug te vinden, net als Netflix.

Bij het overzicht van apps met de grootste omzet staat TikTok ook op nummer één, met 540 miljoen dollar (ruim 444 miljoen euro). Tinder wist de tweede plek te veroveren met 513 miljoen dollar (422 miljoen euro), wat opvallend is omdat daten door de vele coronamaatregelen moeilijker is geworden.  

WhatsApp

TikTok staat in de downloadcijfers boven WhatsApp, terwijl in totaal veel meer mensen de chatapp gebruiken. Zij hebben de app echter al op hun telefoon staan, waardoor ze niet meer meetellen als download.

Apptopia heeft de cijfers van Apple’s App Store en de Google Play Store samengevoegd, behalve in China. Daar zijn alleen downloads van iPhones bekend, omdat Android-telefoons in dat land geen gebruik maken van Google’s downloadwinkel.

Volg Bright ook op TikTok.

De tech-hoogtepunten van 2020