Te streamen in 2021

Deze 10 series kun je dit jaar streamen

Naar deze 10 series kijken we dit jaar uit
19 januari 2021 om 22:55
Laatste update: 21 januari 2021 om 00:15

De concurrentie tussen streamingdiensten laait nog verder op. Goed nieuws voor liefhebbers van series, want de keuze is groter dan ooit. Bij Bright kijken we uit naar deze tien series.

Loki

Disney+ belooft dit jaar op stoom te komen met Marvel-series. Anders dan eerdere Netflix-series als Daredevil draait deze nieuwe lichting om helden die we al kennen uit de films. In de series Loki zien we wat Thors adoptiebroertje uitspookte toen hij er met the Tesseract vandoor ging tijdens Avengers Endgame. Loki staat vanaf mei op Disney+.

Al begonnen op de Disney-dienst is WandaVision. Ook dit jaar op Disney+: The Falcon and the Winter Soldier (maart), What If...? (midden 2021) en Ms. Marvel en Hawkeye (eind 2021).

 

The Lord of the Rings

Twintig jaar na de start van de veelbekroonde Lord of the Rings-films komt er een serie. Die speelt zich duizend jaar af voor The Hobbit en belooft de duurste serie aller tijden te worden. Amazon heeft een contract getekend om vijf seizoenen te maken, en minstens 1 miljard dollar in de serie te investeren. Locaties die in de serie voorkomen zijn onder meer de bekende Misty Mountains, elfenhoofdstad Lindon en het eiland Númenor. De eerste acht afleveringen worden dit jaar verwacht op Amazon Prime Video.

Mocro Maffia S3

De spannendste Nederlandse misdaadserie blijft de druk maar opvoeren. In het derde seizoen proberen 'De Paus' en zijn rechterhand Tata een internationale drugslijn op de te zetten. Maar de oorlog met voormalige vrienden Romano, Potlood, Adil en Gladde gaat door. Lang hoeven we gelukkig niet meer te wachten: het derde seizoen staat vanaf 29 januari op Videoland.

 

The Witcher 

Eén van de grootste verrassingen van Netflix kwam eind 2019, met de serie-verfilming van The Witcher, gebaseerd op de Poolse boekenreeks achter de populaire Witcher-games. Henry Cavill overtuigt als de grijsharige Geralt of Rivia en troubadour Jaskier blijft grappig. Het tweede seizoen belooft meer van hetzelfde, en wordt ergens dit jaar op Netflix verwacht.

Foundation

De verfilming van het kroonwerk van sciencefictionschrijver Isaac Asimov. Lang werd gezegd dat het te imposant was om te verfilmen, Apple TV+ waagt toch de stap. Een verhaal dat zich uitstrekt over 1000 jaar. Alles draait om de Foundation, een stichting die de kennis van de beschaving moet bewaren terwijl de beschaving het onvermijdelijke doet: zichzelf om zeep helpen. Wordt dit jaar verwacht op Apple TV+. Ook het tweede seizoen van de serie See verschijnt dit jaar op Apples streamingdienst.

 

The Book of Boba Fett

Een nieuwe serie van het duo achter The Mandalorian. De titel is duidelijk: de serie gaat dieper in op de legendarische premiejager Boba Fett. Een voorproefje was al te zien aan het eind van het tweede seizoen van The Mandalorian, de serie staat vanaf december op Disney+. Het derde seizoen van The Mandalorian wordt daarom wat later verwacht: vermoedelijk ergens in 2022. Verder dit jaar: animatieserie The Bad Batch, over een groep Clone Trooper-huurlingen, en Visions, een reeks korte animatiefilms in het Star Wars-universum.

Stranger Things S4

Het vierde seizoen van één van de populairste Netflix-series verschijnt na enige coronavertraging later dit jaar. Het verhaal gaat verder waar dat in de zomer van 2019 gebleven is, of in het verhaal: in de zomer van 1985. De cast is hetzelfde, opnieuw worden veel klassieke filmreferenties verwacht en de titel van de eerste aflevering luidt 'The Hellfire Club'. De startdatum van het nieuwe seizoen is nog onbekend.

 

The Nevers

De grote nieuwe serie van Joss Whedon, bekend van onder meer Buffy the Vampire Slayer, Firefly en The Avengers. Whedon zelf stapte overigens in november alweer van de serie af. Speelt zich af in Victoriaans Engeland en draait om een bende vrouwen met vreemde krachten. Vanaf de zomer te zien bij HBO.

Tribes of Europa

Het Duitse Dark is één van de beste sciencefictionverhalen op Netflix. Mogelijk mag het Duitse Tribes of Europa zich ook in dat rijtje scharen. Draait om een toekomstig Europa dat na een wereldwijde ramp is opgesplitst in kleine stammen. Ook is er een mysterieuze kubus in het spel. Vanaf 19 februari te zien op Netflix.

 

The Boys S3

De serie met de meest gewelddadige, cynische en misschien wel de meest realistische blik op superhelden. Want natuurlijk: als ze echt zouden bestaan, zouden ze hun heldenwerk niet gratis doen. In het derde seizoen zetten The Boys hun jacht op de corrupte super'helden' voort, verwacht in de tweede helft van het jaar op Amazon Prime Video.

De nieuwe Google Chromecast: