© Apple

'Apple komt met lichtere en dunnere MacBook Air'
MacBooks

'Apple komt met lichtere en dunnere MacBook Air'

22-01-2021 15:11 Laatste update: 16:31

Apple werkt aan een nieuwe MacBook Air die een stuk dunner en lichter moet worden. De Apple-laptop zou een nieuw ontwerp krijgen met smallere schermranden.

Dat meldt persbureau Bloomberg, dat vaker als eerste details over aanstaande Apple-producten meldt. De nieuwe MacBook Air komt op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar op de markt, en anders in 2022. 

Apple zou het ontwerp van de laptop iets aanpassen, zodat de schermranden kleiner worden. Het schermformaat blijft 13 inch. Hoeveel kleiner, lichter en dunner de nieuwe Air precies wordt, meldt Bloomberg niet. De huidige versie van de MacBook Air, die in november verscheen, zou als instapmodel beschikbaar blijven.

M1-chip en MagSafe

De nieuwe versie van de MacBook Air gaat net als het recente model met de Apple M1-chip werken. Apple brengt uiteindelijk al zijn Macs met eigen chips uit en zegt daarmee de Intel-chips vaarwel. 

De nieuwe MacBook Air zou ook de magnetische MagSafe-opladers gebruiken. Als je per ongeluk aan de stroomkabel trekt, wordt deze gewoon van de laptop losgekoppeld in plaats van dat je de hele computer naar beneden trekt. De Air had sinds het herontwerp in 2018 geen magnetische oplaadkabel meer. Voor het aansluiten van externe apparaten zou de laptop twee poorten hebben met USB4, de opvolger van Thunderbolt 3, dat dezelfde vorm als USB-C gebruikt.

MacBook Pro

Apple zou daarnaast werken aan een grote upgrade voor de MacBook Pro, die weer een sd-kaartslot zou krijgen. De Touch Bar, het smalle touchscreen boven de toetsen, zou worden geschrapt. De MacBook Air en Pro zullen volgens Bloomberg met een andere behuizing qua uiterlijk ook iets meer van elkaar gaan verschillen.  

iMac

Apple zou ook van plan zijn om later dit jaar een vernieuwde desktopcomputer iMac met een ander ontwerp te lanceren, evenals een nieuw model van de dure Mac Pro. 

Apple en opladen: de ene stekker is de andere niet