Oprichter telefoonmerk OnePlus lanceert 'Nothing'
'Moet aanvoelen als niets'

Oprichter telefoonmerk OnePlus lanceert 'Nothing'

27-01-2021 15:05 Laatste update: 15:06

Carl Pei, de mede-oprichter van het Chinese telefoonmerk OnePlus, is een nieuw bedrijf gestart met een opvallende naam: Nothing. "Technologie moet naar de achtergrond verdwijnen en aanvoelen als niets."

Tesla-baas Elon Musk heeft al de startup The Boring Company, maar OnePlus-oprichter Carl Pei overtreft hem met een nog vreemdere bedrijfsnaam. Pei's nieuwe startup heet namelijk Nothing.

Nothing gaat in de eerste helft van dit jaar producten op de markt brengen. Maar om wat voor gadgets het precies gaat, daar laat Pei nog niets over los. 

Techniek naar de achtergrond

Nothing moet de grenzen tussen mensen en technologie wegnemen om zo een naadloze digitale toekomst te creëren, zegt de in China geboren Zweedse tech-ondernemer. Technologie moet volgens hem naar de achtergrond verdwijnen, oftewel 'als niets aanvoelen'.

"Een grote resetknop voor alles wat met innovatie te maken heeft", wordt er gezegd in een cryptische video.   

Investeringen

Investeerders zien er wel 'iets' in. Het nieuwe bedrijf, gevestigd in Londen, heeft onlangs al 7 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Tot nu toe is alleen duidelijk dat Pei's bedrijf meerdere gadgets zal lanceren in een 'ecosysteem', waarbij de apparaten naadloos met elkaar moeten samenwerken.  

De 31-jarige Pei vertrok afgelopen najaar bij OnePlus, dat hij samen met Pete Lau had opgericht. Media schreven destijds dat er bij de telefoonfabrikant sprake was van een machtsstrijd.

Getest: Samsung Galaxy S21 en S21 Ultra