Nintendo

Nintendo Switch verkoopt weer beter dan verwacht

Nintendo voert verkoopverwachtingen voor Switch op
1 februari om 11:33
Laatste update: 1 februari om 11:36

De spelcomputer Nintendo Switch is zo populair dat de Japanse fabrikant zijn verkoopverwachtingen opnieuw heeft verhoogd. Doordat veel mensen wereldwijd thuis moeten blijven zijn de spelcomputers niet aan te slepen.

Vooral de Nintendo Switch wordt flink meer verkocht, terwijl rivalen Sony en Microsoft nog kampen met leveringsproblemen voor de nieuwe Playstation 5 en de Xbox Series X en S

De Nintendo Switch is nu sinds de introductie in 2017 in totaal bijna 80 miljoen keer verkocht, wat zo'n 4 miljoen stuks meer is dan de Nintendo 3DS. Alleen van de Wii, Game Boy en Nintendo DS wist het bedrijf meer exemplaren te verkopen.  

Beste kwartaal sinds 2008

Nintendo rekent erop in zijn hele boekjaar, dat loopt tot eind maart, ongeveer 26,5 miljoen exemplaren van de Switch en zijn goedkopere variant Switch Lite te verkopen. Eerder rekende het concern nog op 24 miljoen verkopen. Maar dat aantal ging Nintendo afgelopen kwartaal al voorbij. In de eerste negen maanden van het boekjaar zijn al 24,1 miljoen verkocht. 

Het succes van de Switch en populariteit van spellen als Animal Crossing: New Horizons en Super Mario 3D All-Stars legt Nintendo bepaald geen windeieren. Financieel kende de onderneming in de feestdagenperiode het beste kwartaal sinds 2008.

Het bedrijf verhoogde ook zijn prognose voor de bedrijfswinst in het hele jaar met ongeveer een kwart.

Nieuwe games 

Toch had Nintendo in 2020 ook last van de virusuitbraak. Zo moesten spelontwikkelaars veel vanuit huis werken, wat het produceren van nieuwe spellen moeilijker maakte. Hierdoor verschenen er ook niet zoveel nieuwe toptitels.

Fans rekenen er daarom op dat er in 2021 weer meergames zullen verschijnen. Binnenkort brengt Nintendo in ieder geval een nieuwe versie van Super Mario 3D World uit en in april komt er een nieuwe Pokémon Snap voor de Switch.

Review: Mario Kart Live: Home Circuit