Hyundai: 'Momenteel geen gesprekken met Apple'

Een auto waarmee Apple zelfrijdende technologie test

Apple Car

Hyundai: 'Momenteel geen gesprekken met Apple'

08-02-2021 10:11 Laatste update: 13:41

De Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia zeggen dat er momenteel geen gesprekken worden gevoerd met Apple over een mogelijke samenwerking.

De bedrijven lieten maandag in een wettelijke update onder de regels van de Zuid-Koreaanse aandelenmarkt weten geen onderhandelingen te voeren met Apple over de ontwikkeling van een zelfrijdende auto van de iPhone-maker.

Verschillende media meldden de afgelopen weken dat Apple en Hyundai werken aan een verbond om samen zelfrijdende auto's te maken. Het Zuid-Koreaanse autoconcern berichtte in januari zelf met de iPhone-maker in gesprek te zijn, maar trok die verklaring later weer in.

De bekendmaking door Hyundai zou tot boosheid bij Apple hebben geleid. Het Amerikaanse bedrijf houdt de ontwikkeling van nieuwe producten vaak jarenlang strikt geheim.

Elektrisch en zelfrijdend

De auto van Apple moet volgens geruchten volledig elektrisch worden en maakt gebruik van een speciale accu die een grotere actieradius dan de huidige elektrische auto's mogelijk maakt. 

De wagen zou ook volledig zelfrijdend worden, meldde CNBC onlangs. Apple test al jaren zelfrijdsystemen onder de noemer Project Titan, waarvoor in de VS al testauto's van Apple rondrijden.

Google en Microsoft

Met een eigen zelfrijdende auto zou de iPhone-maker het voorbeeld volgen van andere grote techbedrijven. Zo werkt Alphabet, het moederbedrijf van Google, via de dochteronderneming maakte onlangs bekend samen met General Motors te investeren in een start-up voor autonome voertuigen.