'Apple bijna rond met Hyundai-Kia over zelfrijdende Apple Car'
Apple Car

'Apple bijna rond met Hyundai-Kia over zelfrijdende Apple Car'

04-02-2021 09:30 Laatste update: 10:30

Apple zou dicht bij een deal zijn met de Zuid-Koreaanse automaker Hyundai-Kia over de productie van een zelfrijdende, elektrische auto.

Als de deal er komt, zou de eerste 'Apple Car' worden gemaakt in de Kia-assemblagefabriek in de Amerikaanse staat Georgia. Dat zeggen bronnen tegen CNBC. Er wordt al jaren gespeculeerd dat Apple zich op de autobusiness zal storten.

2024

De Apple Car zou in 2024 in productie moeten gaan, maar volgens de bronnen van CNBC kan de auto ook langer op zich laten wachten. Het is nog niet zeker dat het komt tot een samenwerking met de Koreanen. Mogelijk onderhandelt Apple ook met andere autofabrikanten.

Eerder deze week schreef een Zuid-Koreaanse nieuwssite dat Apple op het punt stond een miljardendeal met Kia te sluiten. In 2024 zouden dan 100.000 auto's voor Apple geproduceerd moeten worden.  

Uitgelekt

Onlangs kwam Hyundai-Kia zelf al met een bericht dat het gesprekken voerde met de techreus. Die verklaring werd daarna deels ingetrokken. Mogelijk dat de Koreanen een tik op de vingers kregen van Apple. 

Elektrisch en zelfrijdend

De auto van Apple moet volledig elektrisch worden en maakt gebruik van een speciale accu die een grotere actieradius dan de huidige elektrische auto's mogelijk maakt. 

De wagen zou ook volledig zelfrijdend worden, schrijft CNBC. Apple test al jaren zelfrijdsystemen onder de noemer Project Titan, waarvoor in de VS al testauto's van Apple rondrijden.

Waar komt Apple dit jaar mee?