Volkswagen-ceo: niet bang voor Apple Car
Elektrische auto's

Volkswagen-ceo: niet bang voor Apple Car

14-02-2021 12:32 Laatste update: 13:20

De topman van Volkswagen zegt "niet bang" te zijn voor de komst van een elektrische en zelfrijdende auto van Apple.

Dat heeft Herbert Diess gezegd in een interview met de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volgens Diess zou het een "zeer logische stap" zijn voor Apple om de automarkt te betreden. De maker van iPhones kan dan zijn expertise op het gebied van batterijen, software en design combineren met enorme financiële middelen.

Diess denkt niet dat een elektrische en zelfrijdende auto van Apple er heel snel zal zijn, omdat de auto-industrie heel anders is dan de tech-sector. Ook volgens analisten kan het nog tot 2025 duren voordat de 'Apple Car' klaar zou zijn voor de markt.

Ook zegt de Volkswagen-ceo niet bezorgd te zijn dat autoconcerns op lange termijn worden tot contractfabrikanten die auto's maken voor grote techbedrijven. Meerdere techreuzen, waaronder ook Amazon en Google-moeder Alphabet, werken aan zelfrijdende voertuigen.   

'Hyundai en Kia spraken met Apple'

Onlangs waren er berichten dat gesprekken tussen Apple en de Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia over de ontwikkeling van zelfsturende auto's zijn opgeschort. Verschillende media meldden de voorbije maanden dat Apple en Hyundai werkten aan een deal om samen zelfrijdende auto's te maken.

Kijk ook: is Lucid het nieuwe Tesla?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s