© Google

Is Stadia rijp voor het Google-kerkhof?
Bright Podcast ?

Is Stadia rijp voor het Google-kerkhof?

10-02-2021 16:40 Laatste update: 16:42

Google sloot na nog geen anderhalf jaar zijn eigen gamestudio voor Stadia-spellen. Een teken aan de wand voor de Stadia-gamedienst of een verstandige koerswijziging?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Gamestreamingdienst Google Stadia is het best te omschrijven als een spelcomputer in de cloud. En de meeste succesvolle spelcomputers hebben een aantal exclusieve titels om zich mee te onderscheiden. Google werkte aan zulke games, maar kondigde vorige week de sluiting aan van Stadia Games and Entertainment. Het begin van het einde voor Stadia? Of biedt de toevoeging van een grote game als FIFA 21 nog hoop voor de gamedienst? 

Verder in deze podcast onder meer: 

'Aantal Nederlandse app-makers groeit sterk door ondanks pandemie'.

Betalen voor nieuws: techreuzen ook in EU onder druk

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Netflix-films: Erwin bekeek een aantal van de nieuwe films op Netflix, met wisselend resultaat. Space Sweepers, een Koreaanse scifi film: heel weird. The Dig over een amateur-archeoloog (Ralph Fiennes), was wel oké, lekker Brits. Actiefilm Outside the Wire met Anthony Mackie (The Falcon uit MCU), eindoordeel volgt later. En dan de nieuwste: News of the World, een western van Paul Greengrass met Tom Hanks.

Muziek: playlists met fijne, rustige muziek om bij te werken of te leren: lofi hip hop music, de bekendste, zowel op Spotify als Apple Music, BEATstrumentals op Apple Music en Chill Beats Music op Spotify en Apple Music.

Artikel: Apple Is the $2.3 Trillion Fortress That Tim Cook Built, over hoe Apple door topman Tim Cook probleemloos langs alle obstakels op de weg laveerde, met een nadruk op de Trump-jaren die net achter de rug zijn. Veel leuke anekdotes.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.