Games

FIFA 21 vanaf nu te spelen via Google Stadia

FIFA 21 google stadia
17 maart 2021 om 17:55
Laatste update: 17 maart 2021 om 18:17

De populaire voetbalgame FIFA is sinds vanavond beschikbaar op de gamestreamingdienst Stadia van Google. Daarmee is het voetbalspel via de cloud te spelen.

De komst van FIFA 21 naar Stadia was onlangs al aangekondigd. Het voetbalspel verscheen vanavond op de gamestreamingdienst van Google en kost daar tijdelijk 25 dollar (21 euro). FIFA 21 is voor Stadia-gebruikers beschikbaar via onder meer de Chromecast Ultra, apparaten met de Chrome-browser en mobiele apparaten met Android en iOS.  

Game-uitgever EA had vorig jaar al beloofd dat FIFA 21 naar Google Stadia zou komen, maar het bleef onduidelijk wanneer dat zou gebeuren.

FIFA 21 verscheen al in oktober 2020 voor de eerste apparaten. Begin december volgde de versie voor de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Geen eigen Google-games meer

Voor de gamedienst van Google is FIFA 21 een van de belangrijkste releases van het jaar. Google Stadia is voortaan volledig afhankelijk van games van derde partijen. Google stopte onlangs met zijn eigen gamestudio die exclusieve spellen voor Stadia ontwikkelde.

Kijk ook: review PlayStation 5