'iPhone 13 krijgt 'always-onscherm' en kan filmen met portretmodus'
120Hz-scherm

'iPhone 13 krijgt 'always-onscherm' en kan filmen met portretmodus'

15 februari om 11:55
Laatste update: 15 februari om 14:47

De volgende iPhone zou een sneller 120Hz scherm krijgen, dat ook altijd aan staat om de tijd en notificaties te tonen.

De volgende iPhone wordt de eerste met een scherm dat altijd aanstaat, zegt journalist Max Weinbach tegen EverythingApplePro. De tijd en batterijstatus zijn dan altijd te zien, op een verder zwart scherm om energie te sparen. Binnenkomende berichten lichten op een klein deel van het scherm kort op, om daarna weer te verdwijnen.

Concurrerende Android-toestellen hebben al jaren een scherm dat in uitgeschakelde stand nog de tijd laat zien. Ook de Apple Watch heeft sinds twee jaar een scherm dat nooit helemaal uit gaat.

120Hz scherm

Het scherm van de volgende iPhone zal lijken op dat van de Apple Watch, zegt Weinbach. Dat scherm dimt zodra het niet actief is, maar toont wel altijd de klok. Ook wordt de verversingssnelheid van dat scherm teruggeschroefd tot 1Hz, om energie te besparen.

De verversingssnelheid van de volgende iPhone zou bovendien een maximum krijgen van 120Hz, terwijl de schermen van iPhones nu maar met 60Hz verversen. Door die verdubbeling zien animaties op het scherm er soepeler uit. Android-concurrenten hebben al langer zulke schermen, soms met een nog hogere snelheid. 

Camera's met sterrenmodus

De camera van de volgende iPhone zou een aantal verbeteringen krijgen. Zo kan worden gefilmd met de portretmodus. Die functie vervaagt de achtergrond, om beelden het uiterlijk te geven alsof ze met een professionele lens zijn gemaakt. Daarnaast zou de iPhone een astro-modus, een variant op de nachtmodus specifiek voor foto's van sterren en de maan.

Als laatste zouden de MagSafe-magneten achterop de iPhone bij het volgende model sterker worden. De nieuwe iPhone heet vermoedelijk de iPhone 12s of de iPhone 13 en zou een fractie dikker worden dan het huidige model. Nieuwe iPhones worden gewoonlijk in september of oktober onthuld.

AirTags

Volgens Weinbach komen de langverwachte AirTags-zoeklabels AirTags binnenkort uit: in maart of hoogstens april. Met de labels kunnen gebruikers hun sleutelbos bijvoorbeeld makkelijker terugvinden via bluetooth.

Tile biedt al jaren zulke bluetooth-trackers, Samsung onthulde onlangs nog zijn concurrerende SmartTags.

Apple-ecosysteem: vloek of zegen?