© Volvo

Volvo verkoopt vanaf 2030 alleen elektrische auto's, en alleen online

De volledig elektrische XC40 Recharge.

Geen verbrandingsmotoren meer

Volvo verkoopt vanaf 2030 alleen elektrische auto's, en alleen online

02-03-2021 12:42 Laatste update: 12:46

Volvo verkoopt vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto's. Verkopen van die auto's vinden dan alleen nog maar online plaats.

Volvo zal al zijn modellen met verbrandingsmotor voor 2030 uitfaseren, inclusief de hybride modellen. In 2019 stopte Volvo al met nieuwe modellen met enkel een verbrandingsmotor. "Volvo wil leidend worden op de snelgroeiende markt voor premium-elektrische auto's, stelt het bedrijf nu.

De volledig elektrische ambitie is volgens Volvo een versnelling van zijn strategie op het gebied van elektrisch rijden. De vraag naar elektrische auto's groeit, en Volvo is "sterk overtuigd dat de markt voor auto's met verbrandingsmotor krimpt". Eerder spraken onder meer Volkswagen en Ford de ambitie uit om 2030 alleen nog maar elektrische auto's te verkopen.

Alleen nog online kopen

Volvo richt zich de komende jaren bovendien meer op de online verkoop van auto's, onder meer met zijn leasedienst Care by Volvo. "Alle volledig elektrische auto's zullen enkel online verkrijgbaar zijn", aldus de Zweedse automaker.

"Om succesvol te blijven, hebben we winstgevende groei nodig. Dus in plaats van te investeren in een krimpende onderneming, kiezen we ervoor om te investeren in de toekomst - elektrisch en online", zegt Håkan Samuelsson, ceo van Volvo Cars.

Volvo bracht vorig jaar zijn eerste volledig elektrische auto op de markt, de XC40 Recharge. Later vandaag wordt het tweede volledig elektrische model onthuld. Daarnaast is Volvo eigenaar van elektrisch automerk Polestar, dat dient als een proeftuin voor de wagens van Volvo. Zo is de Volvo XC40 gebouwd op hetzelfde platform als de Polestar 2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s