'Nintendo werkt aan Switch met groter oled-scherm en 4K-functies'
Later dit jaar

'Nintendo werkt aan Switch met groter oled-scherm en 4K-functies'

04-03-2021 08:53 Laatste update: 08:58

Nintendo brengt mogelijk later dit jaar een vernieuwde versie van zijn Switch uit. De spelcomputer zou een groter scherm krijgen en spellen in 4K-resolutie op tv's kunnen tonen.

Het scherm van de vernieuwde Switch wordt een 7 inch oled-scherm, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. De huidige Switch heeft een 6,2 inch lcd-scherm; oled zou de Switch vollere kleuren en een hoger contrast geven.

De resolutie van het scherm van de vernieuwde Switch blijft volgens Bloomberg hetzelfde als bij het huidige model: 720p. De nieuwe oled-schermen zouden gemaakt worden door Samsung, dat in juni met de massaproductie van de scherm zou beginnen. Maandelijks zou Samsung bijna 1 miljoen schermen voor Nintendo maken, die vanaf juli geleverd zouden worden.

4K-games op tv

Aangesloten op een tv zou de vernieuwde Switch beelden in 4K-resolutie tonen. Dat is vier keer hoger dan de huidige Switch, die beelden in 1080p-resolutie toont op televisies. Met de hogere resolutie zou Nintendo de Switch competitief willen houden met de PlayStation 5 en Xbox Series X/S: ook die spelcomputers tonen games in 4K-resolutie. Er gaan al langer geruchten over een zogenoemde Switch Pro, die ook een krachtigere chip zou krijgen om games met hogere resolutie te kunnen aansturen.

Onlangs nog bleek dat dat de Switch opnieuw beter is verkocht dan Nintendo had verwacht. De Nintendo Switch vierde gisteren zijn vierde verjaardag. De spelcomputer verscheen op 3 maart 2017. In juli 2019 kwam er al een licht vernieuwde versie van de Switch uit met een iets langere accuduur. In september van dat jaar kwam Nintendo ook met de Switch Lite, een kleiner model dat niet op tv's kan worden aangesloten.