Verkiezingen 2021: wat zeggen de partijen over tech?
Bright Podcast ?

Verkiezingen 2021: wat zeggen de partijen over tech?

10-03-2021 16:58 Laatste update: 16:58

De Tweede Kamerverkiezingen zijn er bijna. Hoe staan de partijen tegenover technologie? En waar kun je terecht om daar meer over te weten te komen? We vatten het samen in deze Bright Podcast.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Technologie is bij de meeste partijen geen belangrijk onderdeel van de campagne, maar het onderwerp wordt hoe dan ook steeds belangrijker. Hebben we een Ministerie van Digitale Zaken nodig? Wat denken de partijen van de grote techbedrijven die alleen maar groter worden? En over privacy: moet er worden gesleuteld aan de encryptie in chat-apps?

In deze aflevering van de Bright Podcast gaan we kort in op de standpunten van de partijen die meedoen aan de verkiezingen, en wijzen we je naar meer plekken waar je wijzer kan worden.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

App: Dispo, waarin je foto's maakt op digitale rolletjes. Die zijn pas de volgende ochtend te bekijken, zodat je wat meer in het moment leeft. Rolletjes kun je openbaar delen op je profiel of privé houden en eventueel delen met vrienden. Nu nog alleen voor iPhones en met een wachtrij, al kunnen vrienden je uitnodigen.

Serie: Star Trek Lower Decks op Amazon Prime. Een komische animatieserie die ingaat op de vraag: wat spookt de rest van de bemanning van de ruimteschepen in Star Trek eigenlijk uit? De hoofdrolspelers hangen de held uit, maar wat doet de rest?

Serie: The Next E-Talent Team Gullit op Videoland. De grootste talenten in de voetbalgame FIFA strijden in een afvalrace om een plek in het e-sportsteam van Ruud Gullit. Ze worden getest, niet alleen op hun skills in de game, ook hun topsportmentaliteit, sociale vaardigheden en omgang met de media tellen mee. E-sporter worden, er komt heel wat bij kijken.

Video: Zelfvarende binnenvaartschepen: Net als auto's gaan ook schepen in de toekomst zelfstandig varen. Bright mocht alvast mee met een schip dat zelf de weg weet op het water en kilometers kan varen zonder dat de kapitein hoeft in te grijpen. Met de komst van dit soort schepen moet Rijkswaterstaat ook bruggen en sluizen aanpassen, zodat die objecten kunnen communiceren met die zelfvarende schepen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.