Klimaat

Apple steekt weer miljarden in groene stroom

Apple groene obligaties stroom co2 uitstoot duurzaam
17 maart om 07:01
Laatste update: 17 maart om 08:41

Apple geeft 4,7 miljard dollar (4 miljard euro) uit aan groene obligaties, waarmee het bedrijf investeert in schone energie en beperking van de CO2-uitstoot.

De nieuwe projecten moeten wereldwijd 1,2 gigawatt aan hernieuwbare energie opwekken, maakte Apple vanochtend bekend. De iPhone-maker meldt ook vorig jaar 921.000 ton aan CO2-uitstoot te hebben vermeden, vergelijkbaar met het van de weg halen van bijna 200.000 auto's. 

Het bedrijf investeerde onder andere in zonne-energieprojecten in de Amerikaanse staten Nevada en Virginia, een windpark bij Chicago en 200 meter hoge windturbines in Denemarken.

“We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om er alles aan te doen om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden”, zegt Lisa Jackson, vice-president van Apple, over de nieuwe investeringen.

Klimaatneutraal

Apple zegt daarnaast ook geld te steken in nieuwe projecten rond CO2-arme technieken en ontwerpen, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en CO2-opslag. 

Vorig jaar onthulde Apple het plan om in 2030 klimaatneutraal te zijn in het hele bedrijf, inclusief de productieketen en de productlevenscyclus. Apple zegt momenteel al CO2-neutraal te zijn voor zijn eigen wereldwijde bedrijfsactiviteiten. “Klimaatactie vormt de basis voor een nieuw tijdperk van innovatie, banencreatie en duurzame economische groei", zei Apple-ceo Tim Cook destijds.