'Facebook maakt versie Instagram voor kinderen jonger dan 13 jaar'
Kidstagram

'Facebook maakt versie Instagram voor kinderen jonger dan 13 jaar'

19-03-2021 10:37 Laatste update: 10:42

Instagram gaat werken aan een versie van zijn app die gericht is op kinderen tot 13 jaar. Officieel mag Instagram niet gebruikt worden door kinderen onder die leeftijd.

Instagram heeft de plannen voor de kinderversie intern gecommuniceerd, meldt BuzzFeed News. "We zien de jeugd als een prioriteit voor Instagram", schrijft Vishal Shah, producthoofd bij het sociale netwerk. De kinderversie moet Instagram voor tieners veiliger maken op het gebied van privacy en integriteit, en een "veilige plek zijn om voor kinderen onder de 13 om Instagram voor het eerst te gebruiken".

De ontwikkeling van de nieuwe kinderversie van Instagram wordt geleid door Adam Mosseri, hoofd van Instagram, en Pavni Diwanji. Zij was eerder bij Google verantwoordelijk voor apps voor kinderen, zoals YouTube Kids. Die versie van YouTube bevat geen advertenties en toont geselecteerde video's die voor kinderen geschikt zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Kinderversie Facebook Messenger

De kinderversie van Instagram volgt die van Facebook Messenger Kids, een versie van de berichtenapp van Facebook gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar die in 2017 verscheen.

Facebook heeft kritiek op die app gekregen, ook al zit er ouderlijk toezicht in. Experts waarschuwden voor overmatig gebruik van de app. Ook bleek dat kinderen door een fout in groepen met vreemden konden gaan. Facebook en Instagram hebben op die vlakken beterschap beloofd.

Eerder deze week nog kwam Instagram met een stap die voor volwassenen moeilijker moet maken om chatberichten te sturen aan jongeren onder de 18 jaar. De kinderversie van Instagram moet voortborduren op de belofte tot beterschap. Wel zou de ontwikkeling nog in een vroeg stadium zijn.