© iDropNews/Martin Hajek

'Apple-bril krijgt oogtracking, mogelijk met irisherkenning'

Een conceptafbeelding van hoe de Apple Glass eruit zou kunnen zien.

Apple Glasses

'Apple-bril krijgt oogtracking, mogelijk met irisherkenning'

19-03-2021 12:27 Laatste update: 12:27

De mixed-reality-bril waar Apple volgens analisten aan werkt zou oogtracking bevatten, voor bediening met oogbewegingen. Ook zou de Apple-bril irisherkenning als variant op gezichtsherkenning krijgen.

Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors. De bril van Apple zou verschillende golflengtes onzichtbaar licht gebruiken om de stand en beweging van ogen te detecteren. Door reflecties van het voor mensen onzichtbare licht weet de bril waar gebruiker naar kijkt.

Het systeem zou volgens Kuo een meer intuïtieve bediening van de bril mogelijk maken dan de controllers die concurrenten bij hun virtual-reality-brillen leveren. De bril van Apple zou daarnaast mogelijk irisherkenning bevatten, bijvoorbeeld voor het doen van betalingen met Apple Pay. De iris is net als de vingerafdruk en het gezicht geschikt als uniek biometrisch identificatiemiddel.

'Eerste versie vrij duur'

Apple werkt volgens recente geruchten aan een virtual-reality-bril die dankzij camera's aan de buitenzijde ook geschikt is voor augmented reality, waarbij virtuele objecten op het beeld van de echte wereld worden getoond. Deze bril zou volgens Kuo ongeveer zo duur zijn als een iPhone, andere geruchten wijzen op een prijs van 3000 dollar.

Apple zou de bril vooral richten op softwaremakers. Die zouden dan apps moeten maken voor latere AR-brillen voor het grotere publiek. Op termijn zou Apple zelfs slimme contactlenzen op de markt willen brengen. De eerste Apple-bril zou volgens geruchten in 2022 op de markt komen.

Bekijk ook: