© The Information

'Apple komt in 2022 met mixed-reality-helm'
Prijs: 1000 dollar

'Apple komt in 2022 met mixed-reality-helm'

08-03-2021 08:39 Laatste update: 08:52

Apple zou in 2022 een mixed-reality-apparaat op de markt brengen dat oogt als een helm. In 2025 volgt dan een augmented-reality-bril voor consumenten.

Na de twee apparaten voor mixed en augmented reality zou Apple tussen 2030 en 2040 slimme contactlenzen op de markt willen brengen. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, meldt MacRumors.

Volgens Kuo zijn zowel de bril als de contactlenzen gericht op augmented reality, waarbij virtuele voorwerpen aan de echte wereld worden toegevoegd via een transparante bril.

De 'helm-achtige' bril waar Apple volgens Kuo in 2022 mee komt, biedt mixed-reality: een virtual-reality-bril die via camera's aan de buitenkant ook augmented reality kan tonen. De bril gaat volgens Kuo zo'n 1000 dollar kosten en zou micro-oled-schermen krijgen.

Eerdere geruchten

Volgens Kuo zou Apple zijn bril in de markt willen zetten als iets dat beter is dan huidige VR-brillen. In eerste instantie zouden in ieder geval Apple's eigen diensten op de bril werken: videodienst Apple TV+ en gamedienst Apple Arcade.

De nieuwe analyse van Kuo sluit aan op eerdere geruchten. In januari meldde persbureau Bloomberg al dat Apple eerst met een prijzige VR-bril zou komen die vooral op ontwikkelaars was gericht, en later zou komen met een AR-bril voor consumenten. De versie voor ontwikkelaars zou onder meer nodig zijn om te zorgen dat er überhaupt voldoende apps en toepassingen zijn als de consumentenbril uiteindelijk verschijnt.

Voorspelde prijs verschilt nog

De prijs van 1000 dollar die Kuo noemt is echter fors lager dan de prijs van 3000 dollar in geruchten van The Information. Kuo voorspelde begin dit jaar overigens nog dat de eerste slimme bril van Apple nog dit jaar op de markt zou komen.

Meer over slimme brillen: