© Sony

Sony toont controllers voor nieuw VR-systeem voor PlayStation 5
PlayStation VR

Sony toont controllers voor nieuw VR-systeem voor PlayStation 5

19-03-2021 14:26 Laatste update: 14:26

Sony heeft de controllers getoond voor zijn onlangs aangekondigde nieuwe virtual-reality-systeem voor de PlayStation 5.

Sony kondigde in februari de komst van zijn nieuwe PlayStation VR-systeem aan, dat dit jaar nog niet op de markt komt. De nieuwe VR-bril is nog niet getoond, wel heeft Sony nu de nieuwe PSVR-controllers onthuld. De controllers hebben een ronde vorm met in het midden een handgreep.

Op de controller zit vingerdetectie voor de duim, wijsvinger en middelvinger. Zo kunnen de controllers de vingers detecteren zonder dat er op een knop wordt gedrukt, wat volgens Sony zorgt voor meer natuurlijke gebaren in games.

De VR-controller met de R1-knop aan de zijkant.

DualSense-functies

De locatie van de controllers wordt straks door de VR-bril in de gaten gehouden via de ring onderop de controllers. Functies van de DualSense-controller van de PlayStation 5 zitten ook in de nieuwe VR-controllers. Zo hebben ze haptische feedback voor meer nauwkeurige trillingen en schouderknoppen die tegendruk kunnen bieden.

De nieuwe controllers zijn volgens Sony resultaat van tests onder mensen met allerlei formaten handen. Prototypes van de nieuwe VR-controllers worden binnenkort beschikbaar gesteld aan game-ontwikkelaars.