Samsung start bezorging met drones in Ierland

Een van de bezorgdrones van Manna

'Contactloze bezorging'

Samsung start bezorging met drones in Ierland

24-03-2021 14:35 Laatste update: 25-03-2021 08:06

Samsung gaat in Ierland apparaten bezorgen bij klanten met behulp van drones. Het is voor het eerst dat de Zuid-Koreaanse fabrikant dronebezorgingen aanbiedt.

Sommige Ierse klanten van Samsung krijgen hun bestelling binnenkort geleverd vanuit de lucht. De techgigant gaat in de eerste regio in Ierland producten bezorgen met drones. Het gaat onder meer om smartphones, oordopjes en smartwatches. 

Samsung werkt hiervoor samen met de startup Manna. De dronebezorging is in eerste instantie alleen rond de plaats Oranmore beschikbaar, maar Samsung zegt dat het de dronedienst uiteindelijk in heel Ierland wil aanbieden.

De bezorgdrones van Manna vliegen met 60 km/u. Daardoor kunnen klanten hun gadget binnen drie minuten na het verlaten van het distributiecentrum al in huis hebben. Manna werkt ook al samen met supermarkten en andere lokale winkels voor het bezorgen van onder andere boodschappen, boeken en medicijnen.

"Dit is de toekomst van de detailhandel", zegt de Ierse Samsung-manager Eamonn Grant. Hij noemt de bezorgdrone een 'contactloos alternatief voor click & collect'. 

Amazon en Google

Meer grote techbedrijven ontwikkelen bezorgdrones, waaronder een zusterbedrijf van Google, Amazon en Uber. Ook koeriersbedrijven als DHL en UPS experimenteren met drones. In meerdere landen worden drones ook al ingezet om bijvoorbeeld medicijnen te leveren.