Sonos Roam
Bluetooth-speakers

Sonos Roam

06-04-2021 15:00 Laatste update: 07-04-2021 08:00

De Roam is de eerste echte bluetooth-speaker van Sonos, bedoeld voor meer dan de achtertuin alleen. Het is meteen een schot in de roos.

Kijk onze review:

Het aanbod bluetooth-speakers is enorm, zelfs het aantal volledig waterdichte speakers is erg groot. Toch deed Sonos nog niet echt mee: het bedrijf had wel de Move van 399 euro, maar die was door zijn grote formaat niet echt bedoeld voor een dagje mee naar het park of strand, hooguit de achtertuin.

De Sonos Roam is een stuk kleiner: 17 centimeter hoog, 6 breed en met een gewicht van 430 gram lekker draagbaar. Het zijn de complete functies waarmee de Roam zich onderscheidt van zijn concurrenten. De Roam is namelijk zowel een volwaardige, draagbare, waterdichte bluetooth-speaker, als een volwaardige, automatisch koppelende slimme Sonos-speaker voor in huis.

Als de Roam thuis staat, binnen wifi-bereik, dan is het een Sonos-speaker zoals alle anderen. Hij is op te nemen in groepen, twee Roams kunnen een stereopaar vormen en de Roam ondersteunt AirPlay 2. Ga je van huis, dan schakelt de Roam automatisch over op de bluetooth-verbinding. De Roam kan één ding niet: fungeren als surroundspeaker voor bij de Arc of Beam soundbars van Sonos. Dan is de IKEA Symfonisk van 99 euro de goedkoopste optie, daarna de Sonos One SL van 199 euro; beiden niet draagbaar.

De Roam heeft automatische Trueplay, waardoor de speaker zijn geluid constant aanpast aan de ruimte. Dat geluid klinkt goed: twee klasse-H versterkers, een mid-woofer en een tweeter zorgen voor een gebalanceerd geluid, dat prima klinkt voor een speaker van dit formaat. Nieuw bij de Roam is de functie Sound Swap, waarmee je muziek kan laten overspringen van de Roam naar een andere Sonos-speaker – maar alleen via de Sonos-app of Spotify Connect.

De Roam heeft een speeltijd van 10 uur, is in 2,5 volledig op te laden via usb-c. Draadloos laden kan ook, met standaard draadloze laders of de magnetische lader, die los 50 euro kost. Daarmee is de Roam een perfecte aanvulling op een Sonos-huishouden, met veel handige functies, veel gebruiksgemak en weinig om naar om te kijken.

De introductieprijs van de Sonos Roam is 179 euro. Check Tink voor de beste deal en bundels.

Pluspunten:Minpunten:
  • Goed geluid
  • Slimme functies
  • Volwaardige binnenspeaker
  • Draadloos oplaadbaar
  • Geen 360-graden geluid
  • Geen draaglusje
  • Veel moet via Sonos-app

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.