Sonos onthult nieuwe Beam-soundbar met Dolby Atmos
Gadgets

Sonos onthult nieuwe Beam-soundbar met Dolby Atmos

14-09-2021 13:00 Laatste update: 13:06

Sonos heeft een nieuwe versie van de soundbar Beam aangekondigd, met onder andere ondersteuning voor ruimtelijk geluid met Dolby Atmos.

Sonos heeft de nieuwe compacte soundbar Sonos Beam een iets ander ontwerp gegeven en ondersteuning toegevoegd voor Dolby Atmos, waarmee geluid overal vandaan lijkt te komen. Vorig jaar kwam Sonos al met de duurdere soundbar Sonos Arc die ook Dolby Atmos ondersteunt.

De nieuwe Beam heeft een betere chip en is voorzien van een nieuwe grille van hard plastic, terwijl die bij de vorige versie van stof was.

AirPlay 2 en Google Assistent

De Beam heeft vijf Class D-versterkers, vier midwoofers en één tweeter. De soundbar is via HDMI eARC op tv's aan te sluiten en is ook uit te breiden met twee Sonos One SL's als achterspeakers. Met de Trueplay-functie op iOS kan de Beam het geluid aanpassen aan de akoestiek van de kamer.

De soundbar werkt met Apple AirPlay 2 en ondersteunt de spraakassistenten Google Assistent en Amazon Alexa. Hij is behalve via wifi ook te verbinden met een ethernet-kabel. De nieuwe Sonos Beam is vanaf oktober verkrijgbaar in wit en zwart, voor 499 euro. 

Prijsverhogingen 

Sonos verhoogde afgelopen zondag de prijzen van vier producten. In een verklaring aan Bright zegt Sonos dat het "zich richt op duurzame groei". Ook is het bedrijf "continu bezig met het beoordelen van de marktdynamiek - waaronder de vraag, de toeleveringsketen, de kosten van onderdelen en het concurrentielandschap".

De Sonos Roam kost voortaan 199 euro (20 euro duurder) en kost de Sonos Five 599 euro (was 579 euro). Ook de prijzen van de Sonos Arc (van 899 naar 999 euro) en de Sonos Sub (van 799 naar 849 euro) zijn verhoogd.

Sonos zegt ook in meerdere van zijn producten de nieuwe hogere geluidskwaliteit van streamingdienst Amazon Music te gaan ondersteunen, waarmee muziek in lossless audio in 24-bit kwaliteit is te beluisteren. Ook komt er ondersteuning voor Dolby Atmos Music

Getest: IKEA Sonos schilderij-speaker