Huawei steekt 1 miljard in elektrische en zelfrijdende auto's

Huawei maakte al eens een Porsche zelfrijdend met behulp van een smartphone.

Elektrische auto's

Huawei steekt 1 miljard in elektrische en zelfrijdende auto's

12-04-2021 12:39 Laatste update: 13:34

De Chinese techreus Huawei gaat dit jaar 1 miljard dollar investeren in onderzoek naar elektrische en zelfrijdende auto's. Huawei wil de concurrentie aangaan met onder meer Tesla en Xiaomi.

Huawei, vooral bekend van zijn telecomapparatuur en smartphones, gaat een samenwerking aan met drie Chinese autobedrijven, BAIC Group, Chongqing Changan Automobile en Guangzhou Automobile Group. Het logo van Huawei moet dan verschijnen op de elektrische auto's.

Topbestuurder Eric Xu van Huawei zei dat het bedrijf technologie heeft waarbij auto's meer dan 1000 kilometer zelfstandig kunnen rijden, zonder menselijk ingrijpen.

Door sterk in te zetten op elektrische auto's kan Huawei een nieuwe markt aanboren, aangezien het Chinese concern te maken heeft met Amerikaanse sancties bij de verkoop van zijn telecomapparatuur. Volgens Washington heeft Huawei nauwe banden met het Chinese leger en is er risico op spionage.

Xiaomi komt ook met elektrische auto

Het Chinese Xiaomi, momenteel de nummer 3 op de smartphonemarkt, kondigde onlangs aan de komende tien jaar ongeveer 10 miljard dollar te gaan steken in de ontwikkeling van elektrische en autonome auto's.

China is 's werelds grootste automarkt en de verkoop van elektrisch aangedreven voertuigen in het land neemt dit jaar naar verwachting sterk toe omdat mensen op zoek zijn naar schonere manieren van vervoer en ook de prijzen van elektrische auto's dalen.