Apple Event

Apple pakt uit: make-over voor iMac en eerste AirTag

nieuwe imac ipad pro airtag apple tv kopen bestellen airtags
22 april om 18:35
Laatste update: 22 april om 20:22

Apple heeft veel nieuwe gadgets onthuld: een nieuwe iMac, iPad Pro, Apple TV en de langverwachte AirTags. Wat viel ons het meest op? En wat viel er een beetje tegen?

Alle nieuwe Apple-producten op een rij:

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Dinsdagavond onthulde Apple onder meer een vernieuwde Apple TV, een nieuwe iMac in 7 kleuren, een nieuwe iPad Pro en een product waar al twee jaar over werd gesproken: de AirTags-zoeklabels. Bright praat je bij over de details van de nieuwe Apple-gadgets. Waar waren we door verrast? En wat stelde teleur? 

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Docu: Greta Thunberg - A Year to Change the World van de BBC. Deze driedelige docuserie volgt de 18-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg. Je ziet haar bijvoorbeeld bij het World Economic Forum in Davos, waar ook Trump aanwezig was. Een nogal scherp contrast. Ook bezoekt ze - reizend per trein en boot - allerlei wetenschappers, politici en bedrijven die werken aan oplossingen voor het klimaat. Maar ze ontmoet ook mensen die hun baan verloren door de klimaatproblematiek, zoals Poolse mijnwerkers.  

Dienst: Stapel-Gek, een verhuursite voor LEGO-sets. Want het bouwen is uiteindelijk toch het leukste onderdeel, maar de grootste LEGO-sets zijn niet goedkoop. Stapel-Gek is opgezet door een 14-jarige scholier, sets kunnen worden opgehaald of worden bezorgd in een straal van 100 kilometer rond Nijmegen.

Film: Wolfwalkers op Apple TV+. Een prachtige animatiefilm van de Ierse studio Cartoon Saloon, bekend van The Secret of Kells en Song of the Sea. Veel delen van de film zijn nog ouderwets handgetekend en dat zie je: Wolfwalkers is betoverend.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.