Sony geeft PS5 meer exclusieve games en verbetert PlayStation Now
PlayStation 5

Sony geeft PS5 meer exclusieve games en verbetert PlayStation Now

23-04-2021 10:13 Laatste update: 10:13

De PlayStation 5 krijgt volgens Sony meer exclusieve games dan ooit. Daarnaast streamt PlayStation Now games nu in 1080p-resolutie en test Sony een eigen videostreamingdienst op de PlayStation.

Sony heeft 'stilletjes' geïnvesteerd in de productie van exclusieve games voor de PlayStation 5. Dat zegt PlayStation-topman Jim Ryan tegen het Japanse Nikkei Business Daily. "We hebben gestaag geïnvesteerd in games van hoge kwaliteit voor de PlayStation, en we gaan er zeker van zijn dat de PS5 meer exclusieve software heeft dan ooit tevoren", aldus Ryan.

Het is goed mogelijk dat Sony in de toekomst meer gamestudio's overneemt. Zo nam Sony in 2019 Insomniac Games over, een studio die al jaren exclusieve Sony-games zoals Ratchet & Clank en Spider-Man maakt. "Die optie sluiten we in de toekomst niet uit", aldus Ryan.

Concurrent Microsoft heeft de afgelopen jaren verschillende kleine en grotere gamemakers overgenomen, met als klapstuk de recente overname van Bethesda Games.

PlayStation Now in 1080p

Ryan sprak ook over de in 2019 aangekondigde gamestreaming-overeenkomst die Sony en Microsoft hebben gesloten. Sony kijkt nog steeds naar mogelijkheden om de infrastructuur van Microsoft voor zijn gamestreaming in te zetten, zegt Ryan. "Wel zal de ervaring uniek zijn voor PlayStation", aldus de PlayStation-topman.

PlayStation kondigde donderdag aan dat de beeldkwaliteit van zijn gamestreamingdienst PlayStation Now wordt opgeschroefd. Games werden tot nu toe gestreamd op 720p-resolutie, de komende weken wordt dat verhoogd naar 1080p. De concurrerende dienst van Microsoft wordt getest op 720p, Google Stadia streamt al sinds de start op 1080p. Met PlayStation Now kan een grote reeks PlayStation-games naar de PS4, PS5 en pc worden gestreamd.

Videostreaming

Naast gamestreaming test PlayStation ook een videostreamingdienst. Die test vindt plaats in Polen, bevestigt Sony aan Spider's Web. Abonnees van PlayStation Plus, benodigd voor het online spelen van PS-games, krijgen in Polen toegang tot een reeks films en series.

Die toegang is zonder extra bijbetalen, en bestaat uit media uit de eigen Sony Pictures-stal. Het gaat om films als Venom, Blade Runner 2049 en Baby Driver, en series als Community. Het aantal staat nu op 21 films en series in totaal, dat aanbod wordt de komende maanden uitgebreid. Sony kan nog niet zeggen hoe het testtraject verder zal verlopen.

Review PlayStation 5: