WhatsApp-account toch niet onbruikbaar bij weigeren nieuwe voorwaarden
Teruggekrabbeld

WhatsApp-account toch niet onbruikbaar bij weigeren nieuwe voorwaarden

07-05-2021 15:02 Laatste update: 15:05

WhatsApp neemt zijn dreigement terug dat gebruikers die de omstreden nieuwe voorwaarden weigeren niet meer bij hun account zouden kunnen.

WhatsApp kwam begin dit jaar met nieuwe voorwaarden. Ze waren direct omstreden: WhatsApp mag onder de nieuwe voorwaarden gegevens delen met moederbedrijf Facebook. Dat mag overigens niet in de Europese Unie: hier is zulke datadeling verboden.

Door ophef en onduidelijkheid stelde WhatsApp de invoering uit van 8 februari naar 15 mei. Wel kwam er een stok achter de deur: wie de nieuwe voorwaarden niet zou accepteren, zou na 15 mei geen berichten meer lezen en versturen.

Op dat dreigement komt WhatsApp nu terug, meldt The Next Web. Met de deadline van 15 mei in zicht heeft de site WhatsApp gevraagd hoe het zit met de harde eis.

'Geen accounts verwijderd op 15 mei'

"Hoewel de meerderheid van de gebruikers die de nieuwe voorwaarden hebben ontvangen, deze hebben geaccepteerd, begrijpen we dat sommige mensen hier nog niet de kans toe hebben gehad. Er worden geen accounts verwijderd op 15 mei door en niemand zal functionaliteit van WhatsApp verliezen. Wel zullen we mensen de komende weken een herinnering blijven sturen."

Kijk ook: apps mogen je niet zomaar meer volgen