Ziggo nieuwe prijzen tarieven prijs verhoging vodafoneziggo abonnement
Nieuwe tarieven Ziggo

Ziggo verhoogt prijzen van veel abonnementen

10 mei 2021 om 16:29
Laatste update: 10 mei 2021 om 16:35

VodafoneZiggo gaat de maandtarieven van veel internetabonnementen per 1 juli verhogen met tussen 1 en 1,50 euro. De duurste abonnementen worden juist zo'n 5 euro per maand goedkoper.

De gemiddelde prijswijziging is volgens VodafoneZiggo 1,43 euro per maand. De nieuwe tarieven verschillen per abonnement en gaan op 1 juli in. De grootste prijsverhoging is 2,50 euro per maand, terwijl de grootste verlaging 5,50 euro per maand is. 

"Driekwart van de prijsverhoging is gedreven door inflatie", stelt VodafoneZiggo. Daarnaast zegt het bedrijf meer te willen investeren in zijn netwerken en diensten. Dat is volgens de provider nodig "omdat er steeds hogere eisen worden gesteld" aan de netwerken. VodafoneZiggo belooft ook te blijven investeren in het televisie-aanbod en 'flexibele manieren van tv-kijken'. 

Bij sommige klanten blijft de prijs gelijk en bij een kleine groep dalen de prijzen, zegt Ziggo, dat alle klanten voor 1 juni over de veranderingen informeert. 

Contract opzeggen

Bij prijsstijgingen die hoger zijn dan de inflatie, hebben klanten het recht hun contract kosteloos op te zeggen en over te stappen. Dat kan tot en met 30 juni.

KPN en T-Mobile

Net als concurrent KPN kiest Ziggo ervoor om de tarieven van zijn snelste internetabonnementen (Internet Giga) te verlagen. Deze abonnementen, met een downloadsnelheid tot 1 Gbit/s, worden 5 euro per maand goedkoper en kosten per 1 juli vanaf 71,50 euro.

Ook KPN verlaagt binnenkort de prijs van zijn 1 Gbit/s-abonnement, terwijl de andere KPN-abonnementen duurder worden. Bij KPN is de prijsverhoging gemiddeld 1,50 euro per maand.

T-Mobile verhoogde eerder dit jaar zijn prijzen met de toen geldende inflatiecorrectie van 1,6 procent.

Getest: de nieuwe Chromecast met Google TV