'Nieuwe MacBook Pro tijdens WWDC in juni onthuld'
Hint van Apple

'Nieuwe MacBook Pro tijdens WWDC in juni onthuld'

25-05-2021 10:48 Laatste update: 10:48

De nieuwe modellen van de MacBook Pro zouden tijdens het Apple-event WWDC worden onthuld. Apple hint zelf op de komst van de nieuwe laptops.

Apple plaatste maandag het schema van zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Fans zoeken in uitnodigingen en aankondigingen van Apple vaak naar cryptische verwijzingen, meestal zonder resultaat. Dit keer lijkt het wel raak: op de afbeelding bij het schema staan drie Memoji-poppetjes, eentje met een spiegelende bril.

In de weerspiegeling is computercode te zien, ontdekte journalist Sami Fathi. De code staat voor drie emoji: ?, ? en ?. Sommigen lezen in de laptop-emoji een hint naar de komst van een nieuwe MacBook Pro. Anderen zien er overigens Apples WWDC-credo van de afgelopen jaren in: 'eat, code, sleep, repeat'.

Bekende Apple-expert Jon Prosser meldde enkele uren na de vondst dat Apple inderdaad van plan zou zijn om tijdens WWDC nieuwe MacBooks te presenteren. Prosser weet dankzij anonieme bronnen regelmatig informatie over nieuwe Apple-producten en onthullingen vroegtijdig te melden.

MacBook Pro met meer aansluitingen

Volgens meerdere recente geruchten zou Apple binnenkort met een vernieuwde MacBook Pro komen. De laptop zou een vernieuwd ontwerp krijgen, met keuze uit een 14- en 16-inch versie. De laptops zouden de tweede lichting Mac-chips naar eigen Apple-ontwerp krijgen, met snellere prestaties dan de huidige M1-chip.

Verder zou Apple wat verdwenen aansluitingen terugbrengen naar de MacBook Pro. De laptops worden de afgelopen vijf jaar geleverd met alleen maar usb-c-poorten. Nu zouden de ingebouwde HDMI-poort en SD-kaartlezer terugkeren. Bovendien zou de MagSafe-laadpoort terugkomen: een magnetische aansluiting waarbij de stekker makkelijker losschiet om schade te voorkomen bij struikelen over het snoer.

WWDC start op maandag 7 juni met om 19:00 Nederlandse tijd een presentatie. Apple toont tijdens WWDC jaarlijks de nieuwste versies van iOS, iPadOS, tvOS, watchOS en macOS.

Review: de nieuwe iMac met M1-chip