nintendo switch nieuw model oled-scherm 4k beelden september oktober
Onthulling binnenkort

'Nintendo Switch met oled-scherm in september of oktober te koop'

27 mei om 11:25
Laatste update: 27 mei om 11:29

Nintendo zou binnenkort een vernieuwde versie van de Switch onthullen, die in september of oktober te koop zou zijn. Mogelijk wordt de nieuwe draagbare spelcomputer binnenkort al onthuld.

De productie van de nieuwe Nintendo Switch start in juli, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Ook Eurogamer heeft eigen bronnen die het gerucht melden.

Het vernieuwde model zou voorafgaand aan gamebeurs E3 worden aangekondigd: de E3 start op 12 juni. Mogelijk zou de vernieuwde Switch al deze week worden onthuld. Nintendo zou vervolgens tijdens de beurs de nadruk op nieuwe games kunnen leggen.

De vernieuwde Switch zou later dit jaar worden verkocht naast de Nintendo Switch Lite, die in 2019 werd geïntroduceerd. De huidige Switch uit 2017 zou langzaam uitgefaseerd worden. De nieuwe Switch zou wel duurder worden dan het huidige model, dat rond de 300 euro kost.

Beter scherm

De nieuwe Nintendo Switch zou volgens eerdere berichten van Bloomberg een oled-scherm krijgen, met hoger contrast. De resolutie van dat scherm zou gelijkblijvend aan dat van het huidige model: 720p. Wel zou een hogere resolutie mogelijk worden als het nieuwe model aan een tv wordt aangesloten. De nieuwe Switch kan met kunstmatige intelligentie dan games in 4K-resolutie tonen, waar nu 1080p de hoogste tv-resolutie is. Met die resolutie volgt Sony concurrenten PlayStation en Xbox.