Tweets verbeteren

Achteraf je tweet aanpassen? Dat kost je 3 euro per maand

28 mei om 09:35
Laatste update: 28 mei om 12:11

De komst van het betaalde Twitter-abonnement Blue lijkt dichtbij nu de prijs van het abonnement in de App Store al te zien is.

De Twitter-app in de Apple App Store toont nu de in-app-aankoop 'Twitter Blue' voor 2,99 euro per maand. Dat is voor het eerst: de app van Twitter had niet eerder zo'n in-app-aankoop. In de app zelf is de aankoop nog niet te bekennen, maar door de vermelding van de prijs lijkt de onthulling van het nieuwe abonnement Twitter Blue aanstaande.

Eerder deze maand werden er al vermeldingen van Twitter Blue ontdekt. Gebruikers met het abonnement lijken extra functies te krijgen, waaronder het naderhand kunnen aanpassen van tweets. Om die bewerkfunctie wordt al jaren gevraagd, om bijvoorbeeld een spelfout achteraf te kunnen corrigeren.

Het Twitter Blue-abonnement in de App Store.

Zonder reclames

Ook zou het abonnement de mogelijkheid bieden om bepaalde websites reclamevrij te bekijken. De eigenaren van die sites worden dan via Twitter betaald van het abonnementsgeld. Twitter nam onlangs het bedrijf Scroll over, dat al jaren aan een zo'n functie werkt.

Twitter maakte deze week ook bekend dat de nieuwe functie Twitter Spaces inmiddels ook voor alle gebruikers via het web beschikbaar is. Met Twitter Spaces zijn live-audiogesprekken te voeren. De functie is een antwoord op de opkomst van de audiochatapp Clubhouse.

Kijk ook: