Twitter start eigen weerdienst Tomorrow in 16 Amerikaanse steden
Klimaat

Twitter start eigen weerdienst Tomorrow in 16 Amerikaanse steden

01-06-2021 15:54 Laatste update: 02-06-2021 04:09

Twitter start vandaag met een lokale weerdienst in zestien Noord-Amerikaanse steden.

Meteorologen zullen samen met klimaatjournalist Eric Holthaus artikelen gaan maken over het plaatselijke weer, zegt Twitter-topman Mike Park tegen Axios. Sommige content komt achter een betaalmuur. Op termijn moeten er meer klimaatjournalisten bij komen, zo'n twintig tot dertig man.

Voor 10 dollar per maand (zo'n 8 euro) kunnen abonnees zoveel vragen aan de meteorologen stellen als ze willen wanneer er dramatisch weer op komst is. Volgens Holthaus  is dit een natuurlijk vervolg op de rol die meteorologen en weerexperts zelf al vaak op Twitter spelen. "Tijdens orkaan Sandy liep mijn aantal volgers op van 5.000 naar 150.000", zegt Holthaus tegen Axios.

Daarnaast krijgen abonnees een nieuwsbrief en unieke lange verhalen. Twitter geeft abonnees ook gratis tickets voor weergerelateerde chats in zijn audiochatfunctie Spaces, en andere soortgelijke extra's.

Twitter Tomorrow, zoals de dienst heet, lijkt voorlopig alleen in deze specifieke steden te gebruiken. Het bedrijf wil voor het einde van het jaar in de meeste van de vijftig Amerikaanse steden actief zijn. In 2022 is de rest van de wereld aan de beurt.

De aankondiging van Tomorrow past in de nieuwe strategie van Twitter. Het sociale mediaplatform experimenteert met verschillende betaalde diensten, zoals een abonnement met functies zoals het verbeteren van je eigen tweets en het lezen van sites zonder reclame.

Eindelijk een elektrische Volvo