Na ban op sociale media

Trump gestopt met eigen weblog: 'Te weinig bezoekers'

2 juni 2021 om 16:45
Laatste update: 2 juni 2021 om 16:48

Het weblog dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump vorige maand lanceerde op zijn eigen website is opgeheven.

Het idee was dat hij op deze manier kon communiceren met aanhangers gezien zijn ban op Twitter en Facebook, maar hij is ermee gestopt.

Het was slechts een hulpmiddel naast de grotere inspanningen waar Trump en zijn team mee bezig zijn, liet Trumps adviseur Jason Miller weten aan nieuwszender CNBC. Hij wilde er verder niet op ingaan. Tegen de Washington Post zegt een andere adviseur dat de oud-president met de blog is gestopt omdat de bezoekersaantallen te laag waren. Het zou volgens de Washington Post gaan om slechts een fractie van het bereik dat Trump voorheen via sociale media had. 

Het idee was dat gebruikers op het ‘communicatieplatform’ genaamd 'From the Desk of Donald J. Trump' zijn berichten, foto’s en video’s door zouden posten op Twitter en Facebook. Een reactie achterlaten of in discussie gaan kon niet.

Verbannen van Twitter en Facebook

Na de bestorming van het Capitool in januari door aanhangers van de toenmalige president werd Trump verbannen van onder meer Twitter, Facebook en YouTube omdat hij aanvallers had opgehitst.

Trump zinspeelde meermaals op het creëren van een eigen socialmediaplatform, maar in plaats daarvan kwam hij met een eigen weblog. Op zijn website plaatst hij nog wel korte verklaringen voor de media.