Bright Review

De beste MagSafe-accessoires voor de iPhone 12

MagSafe oplader wallet iphone 12 houder case
4 juni 2021 om 14:30
Laatste update: 7 juni 2021 om 07:05

Na een half jaar met de iPhone 12 zijn dit onze favoriete MagSafe-accessoires.

MagSafe is zeg maar 'draadloos opladen 2.0' volgens Apple. De magneten in de iPhone en een MagSafe-oplader laten beide perfect op elkaar liggen om zo optimaal draadloos op te laden met 15W, twee keer zoveel als de standaard via Qi. Maar wel een stuk langzamer dan sommige Chinese telefoonmerken aanbieden. Dankzij de magneet gebeurt het je niet meer dat je iPhone niet goed op de coil ligt, waardoor je minder snel oplaadt of helemaal niet oplaadt. Het is een simpel idee, maar het werkt uitstekend.

Opladers

Apple biedt zelf deze MagSafe-oplader los aan voor 45 euro en deze dubbele MagSafe-oplader meteen ook voor je Apple Watch. Handig voor op reis, maar met 149 euro wel duur.

Voor datzelfde bedrag zou ik eerder deze standaard overwegen, de Boost Charge Pro van Belkin, momenteel mijn favoriete multi-device oplader voor in dit geval je iPhone 12, Apple Watch en AirPods. Er zit een lichtnetadapter bij en hij is er in wit of zwart. 

Hoesjes

De introductie van MagSafe betekende ook nieuwe hoesjes voor de iPhone. Hoesjes die ook zijn voorzien van een magneet, zodat opladen via MagSafe goed blijft werken. Apple biedt ze zelf aan van kunststof en van leer, maar je vindt al aardig wat cases van derden. Mijn favoriete zijn die van Nomad (59 euro), gemaakt van kwalitatief Horween-leer, en de Mod Phone Case + Wallet van Bellroy (89 euro).

Over dat laatste merk, Ik heb jaren de cards case gebruikt van Bellroy met in de rug ruimte voor drie pasjes. Die verkopen ze nog steeds voor de iPhone 12, maar die werken niet met MagSafe. Wil je dan draadloos opladen met MagSafe, dan moet je de case eraf halen. De nieuwe Mod Phone Case werkt wel met MagSafe. Die heeft bovendien heel handig voor de kaarthouder twee sleufjes in de rug van de case gemaakt zodat ie helemaal op z’n plek blijft zitten. Ook in die Wallet passen drie pasjes. Deze case is trouwens niet geschikt voor de 12 Mini, wel voor de grotere modellen.

Wallets

Dat brengt me bij de accessoires die niks met opladen te maken hebben. Want die magneten kun je natuurlijk ook voor hele andere dingen gebruiken. Apple gaf zelf het goede voorbeeld met zijn eigen leren kaarthouder (65 euro), in inmiddels vijf kleuren. Dit is de zadelbruine. Daar passen ook drie pasjes in. Wil je er een pakken dan haal je de houder, in tegenstelling tot die van Bellroy, beter van je toestel af. Ik heb wel gemerkt dat de ov-chipkaart scanner, die mijn ov-chipkaart altijd prima door de oudere Bellroy-hoesjes heen kon scannen, dat bij deze kaarthouder niet kan.

Dat geldt niet voor de leren MagSafe-kaarthouder van Ekster (25 euro) met ruimte voor drie a vier pasjes. Daar lukt dat wel mee, al krijg ik op de scanner wel 'kaart is niet geldig' te zien. Net als de nieuwe Mod Phone Case van Bellroy past deze kaarthouder niet op een iPhone 12 Mini.

De Wallet & Stand van Moft (25 euro) past wel op de Minim maar niet zo fraai als die van Apple. Hij vouwt ingenieus open tot standaard, als wallet vind ik 'm echter niet zo praktisch. Je kunt niet makkelijk bij je pasjes. Ik vind 'm dus beter als standaard dan als wallet. De ov-chipkaartscannertest haalde hij wel zonder problemen.

Mounts

Voor in de auto op het dashboard bestaan uiteraard ook MagSafe-accessoires, zoals de Vent Mount van Belkin (39,95 euro) of die van Moment (55 euro inclusief verzendkosten). Let op, die van Belkin ziet er uit alsof ie ook je toestel draadloos oplaadt, maar dat doet ie voor alle duidelijkheid niet. Het is dus alleen om je iPhone 12 mee vast te houden aan het ventilatieroostertje en dat doet ie prima.  

Er zijn trouwens wel MagSafe-houders die tevens oplader zijn maar die komen meestal uit Azië, zijn niet gecertificeerd en laden met maximaal 7,5W (in plaats van 15W) op.

Battery packs

Dat kan nog langzamer trouwens, met 5W, via de eerste MagSafe battery packs voor achterop je iPhone 12. Dat is zeker bij de 12 Mini een uitkomst, die heeft de kleinste batterij van de drie formaten iPhone 12. Anker heeft er een gemaakt, de PowerCore Magnetic 5K Wireless Power Bank, Xtrom verkoopt er een en die van Belkin verschijnt deze maand. Het kan een uitkomst zijn, maar het ziet er niet uit.

Andere houders

Een speciale vermelding nog voor twee MagSafe-gadgets. Deze houder van Belkin is voorzien van een speciale app met gezichtstracking en draait je iPhone met jou mee. Die feature werkt overigens niet als je app van Zoom, Teams of Facetime gebruikt. Hij verschijnt later deze maand en gaat naar verwachting 75 euro kosten.

En dan dit crowdfundingproject, de Edge Mount, te vinden op Indiegogo. De strip plak je op je laptop, monitor of tablet, je klapt 'm uit en je iPhone 12 hangt er als een 'screen buddy' bij. Volgens de makers werkt dit met alle smartphone die je via Qi draadloos kunt opladen, niet alleen via MagSafe. Je krijgt er voor 45 euro ook een oplader puck bij en een rond lampje. 

Moment

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij Moment. Dit Amerikaanse merk maakte vorig decennium naam met opzetlenzen voor iPhones. Die maken ze nog steeds maar met MagSafe heeft Moment echt uitgepakt. Om te beginnen hebben ze MagSafe-cases. Waar ook meteen het opzetstukje bij zit natuurlijk om hun opzetlenzen op te schuiven. Dan hebben ze dus de eerder genoemde Car Vent Mount en de stevige Wall Mount (30 euro).

Maar dan deze: de Pro Tripod Mount (75 euro). Het uiteinde draai je op elke tripod die je wilt en in de cold shoe mount schuif je je licht of microfoon. Kan zowel in landscape als portraitmodus. Hij is gemaakt van aluminium dus het heeft wat gewicht. En door extra laag, een vinding van Moment, schuift de iPhone nog minder dan bij andere MagSafe-accessoires.  

Prijsvraag

We geven de Moment Pro Tripod Mount weg. Zo maak je kans: abonneer op ons YouTube-kanaal en zet de bel aan (als je dat nog niet had gedaan). En laat een reactie achter onder de video met hoe jij MagSafe het liefst zou gebruiken.