OnePlus voegt meer onderdelen samen met OPPO
'Blijft wel zelfstandig merk'

OnePlus voegt meer onderdelen samen met OPPO

16-06-2021 16:21 Laatste update: 16:21

Het Chinese telefoonmerk OnePlus voegt meer bedrijfsonderdelen samen met het grotere zusterbedrijf OPPO. OnePlus blijft wel als onafhankelijk merk bestaan, zegt topman Pete Lau.

OnePlus heeft een 'nauwere samenwerking' met OPPO bekendgemaakt. "We hebben zo meer middelen tot onze beschikking om nog betere producten te maken. Hierdoor kunnen we efficiënter worden en bijvoorbeeld sneller en softwareupdates voor OnePlus-gebruikers uitbrengen", schrijft OnePlus-ceo Pete Lau. 

"We blijven onafhankelijk opereren", benadrukt Lau. "We blijven OnePlus-producten lanceren, eigen evenementen organiseren en blijven met jullie communiceren via dezelfde OnePlus-kanalen."

Stroomlijnen

Volgens Lau gaat het om het 'stroomlijnen van de operaties', waar OnePlus van kan profiteren. "We hebben een aantal van onze teams samengevoegd met OPPO. Nadat we de positieve gevolgen van de veranderingen zagen, hebben we besloten om onze organisatie verder te integreren met OPPO."

Eigendom van hetzelfde concern

Lau overziet sinds vorig jaar als manager de productstrategie van zowel OnePlus als OPPO. Beide bedrijven zijn eigendom van het Chinese concern BKK Electronics. De oprichters van OnePlus, Pete Lau en Carl Pei, werkten beide eerder bij OPPO. Pei vertrok vorig jaar en begon een eigen bedrijf met de opmerkelijke naam Nothing

Van de twee merken is OPPO de grootste. Oppo is de nummer 4 op de wereldwijde smartphonemarkt met een marktaandeel van 11 procent in het eerste kwartaal van dit jaar, achter Samsung, Apple en Xiaomi.

In Nederland bezet OnePlus volgens onderzoeksbureau Counterpoint de vijfde plek op de smartphonemarkt en in de duurdere prijssegmenten zelfs de derde positie. OnePlus noteerde in ons land een groei van 300 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2020.

Smartwatch

Onlangs kwam OnePlus met zijn eerste smartwatch, die weinig positieve reviews kreeg. Met de Nord-lijn richt OnePlus zich sinds vorig jaar ook weer meer op betaalbare smartphones. 

Getest: OnePlus 9 Pro