Bright Duurtest

Review elektrische Citroën ë-C4: beetje vreemd, wel lekker?

Duurtest Citroën ë C4: conclusie
7 juli 2021 om 18:30
Laatste update: 7 juli 2021 om 18:37

Vier weken reed Bright-autotester Rutger Middendorp in de volledig elektrische Citroën ë-C4. Mooi vindt hij 'm niet, maar toch is het een solide keuze.

Kijk het eindoordeel:

Rutger Middendorp test elke maand een auto in de Bright Duurtest. Volg ook ons YouTubekanaal

Kan ik van deze 'lelijkerd' gaan houden? Dat was mijn vraag. En ik begrijp hoe subjectief die is. Want ik kwam ook mensen tegen die hem 'stoer' vonden. Misschien is dat hetzelfde als een lelijke baby 'lief' noemen, maar we houden voor het gemak het uiterlijk van de ë-C4 even buiten beschouwing.

Want op papier is dit een hele belangrijke auto om elektrisch rijden ook aantrekkelijk te maken voor wie privé een auto aanschaft of leaset. Want voor 33.000 euro heb je een auto met serieus bereik, die rap kan laden aan de straat en rap bij de snellader. Hij is groter dan zijn halfbroers de Opel Corsa-e en de Peugeot e-208. Op afstand (met de ogen dicht) is de ë-C4 dus een contender.

De eerste paar dagen vond ik het stuurgevoel wat vaag. Dat bleef het, maar het was vooral een kwestie van kalibreren. Hij reageert namelijk elke keer hetzelfde en dus weet je op een gegeven moment prima wat er gebeurt als je het stuur in één klap een kwartslag draait. Daar hoef je hem dus ook niet voor te laten staan. Hij is comfortabel genoeg, de tech werkt prima. En ervan uitgaande dat het oplaadprobleem dat ik had inderdaad al opgelost is met een softwareupdate, hebben we het over een auto die aangenaam in gebruik is.

De ë-C4 mag formeel geen aanhanger trekken. Dat kan je weerhouden van aanschaf. Citroëns zijn niet per se het beste in het vasthouden van waarde. Ook een minpuntje. Maar dan hebben we echt alles wel gehad.

Wil je dus op dit moment een elektrische auto privé gaan rijden, kijk dan naar de ë-C4. Nou ja, kijken...

Rutger Middendorp test auto's in de Bright Duurtest. Volg ook ons YouTubekanaal