Populaire gameserie

'GTA 6 verschijnt in 2024 of 2025, speelt zich af in hedendaags Vice City'

gta grand theft auto 6 2024 2025 vice city
5 juli 2021 om 15:23
Laatste update: 5 juli 2021 om 15:36

Het nieuwste deel in de populaire gamereeks Grand Theft Auto zou in 2024 of 2025 verschijnen. Dat is 11 tot 12 jaar na het populaire GTA 5. Opnieuw zou de fictieve stad Vice City het decor van de game vormen.

Grand Theft Auto 6 zou een 'evoluerende kaart' krijgen, die na verschijning van de game aanpast of aangevuld zou kunnen worden. Dat zeggen YouTuber Tom Henderson en game-journalist Jason Schreier en anonieme bronnen van VGC.

Kleinere game, later uitbreiden

Eerder waren er al aanwijzingen dat GTA-ontwikkelaar Rockstar de voorkeur had voor een wat kleinere GTA-game die later uitgebreid zou kunnen worden. Het populaire Fortnite werkt ook op een dergelijke manier, en weet spelers zo jaren geboeid te houden.

Vice City

GTA 6 zou zich afspelen in Vice City, een fictieve karikatuur van Miami. De stad was eerder al het hoofdtoneel van GTA Vice City uit 2002. Die game speelde zich af in de jaren 80 met duidelijke verwijzingen naar films als Scarface en series als Miami Vice.

Eerdere GTA-delen speelden zich verder af in fictieve versies van New York en Los Angeles.

Klachten over bedrijfscultuur

De nieuwe GTA-game zou mede pas in 2024 of 2025 verschijnen omdat ontwikkelaar Rockstar Games kritiek heeft gekregen op een cultuur van lang overwerken. Meerdere studio's kregen de afgelopen jaren kritiek op zogenoemde 'crunch'-praktijken: weken of maanden waarin personeel extreem moet overwerken zodat een grote game op het beloofde moment af is.

Ook de coronapandemie zou een oorzaak zijn dat GTA 6 pas over drie tot vier jaar verschijnt.

Jaren speelbaar

Vermoedelijk krijgt GTA 6 net als GTA 5 zowel een omvangrijke single-playermodus als een multiplayer-modus die jaren speelbaar blijft, zoals het regelmatig uitgebreide GTA Online.

GTA 5 verscheen oorspronkelijk in 2013 voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en kwam later ook naar pc, PS4 en Xbox One. Later dit jaar verschijnt een grafisch verbeterde versie van GTA 5 voor de PS5 en Xbox Series X/S.

Bekijk ook: maak van je iPhone of Android een spelcomputer

Lees meer over:

Deel via