Amazon werkt aan gadget om slaap te meten met radar

Beeld ter illustratie

Gadgets

Amazon werkt aan gadget om slaap te meten met radar

11-07-2021 10:24 Laatste update: 10:36

Amazon mag de slaapgewoonten van consumenten met een nieuwe gadget in kaart gaan brengen. Het bedrijf heeft daarvoor toestemming gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FCC.

Het gaat om een apparaatje om met een radarsensor beweging te detecteren en de slaap met grote precisie te volgen, schrijft Bloomberg. Daarmee zou het apparaat potentiële slaapproblemen kunnen herkennen.

De gadget legt beweging vast in drie dimensies en een gebruiker kan het bedienen met eenvoudige gebaren. Dat kan volgens Amazon mensen helpen die kampen met mobiliteits- of spraakbeperkingen, zo staat in de aanvraag bij de telecom- en mediawaakhond FCC.

Amazon heeft het apparaat bij de aanvraag bij de FCC niet volledig beschreven en het is niet bekend wanneer de gadget op de markt wordt gebracht. Het bedrijf heeft  reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Google-scherm meet ook je slaap

Google bracht eerder dit jaar een een nieuw slim scherm op de markt die de slaap kan meten met radartechnologie. Het apparaat houdt bij hoeveel je beweegt en luistert of je slaapt of niet.  

Kijk ook: slim matras Emma getest