Gadgets voor gamers

Razer onthult hybride koptelefoon: speciaal voor gamen en voor muziek

13 juli om 15:00
Laatste update: 13 juli om 15:00

Razer maakt al langer koptelefoons voor bij het gamen, de nieuwste Barracuda X-koptelefoon kan dankzij zijn loskoppelbare microfoon ook als normale draadloze koptelefoon voor onderweg worden gebruikt.

De Barracuda X is volgens Razer geboren uit een eigen frustratie: veel draadloze koptelefoons zijn ofwel bedoeld voor games, ofwel voor muziek. En wisselen tussen apparaten is in veel gevallen een gedoe, als ze al geschikt zijn voor bluetooth.

De nieuwe koptelefoon van Razer moet dat oplossen. Ten eerste wordt de koptelefoon niet verbonden via bluetooth, maar via een dongel die zowel via usb-c als via mini-jack aan te sluiten is. Dat maakt het wisselen van de draadloze koptelefoon volgens Razer net zo makkelijk als met een bedrade koptelefoon, zonder het nadeel van het snoer.

De Barracuda X werkt met de pc, PS5, Android en de Nintendo Switch.

Ook draadloos met Switch

Bijkomend voordeel is dat de koptelefoon ook werkt met de Nintendo Switch, naast pc, Android en PlayStation 5. De Nintendo Switch werkt niet samen met normale bluetooth-koptelefoons. De verbinding tussen de koptelefoon en dongel werkt met de HyperSpeed-technologie, die volgens Razer een kleinere vertraging heeft dan bluetooth.

De microfoon van de Barracuda X kan worden losgekoppeld, zodat de koptelefoon ook onderweg kan worden gebruikt om muziek te luisteren. De koptelefoon heeft heeft 40 millimeter Razer TriForce-drivers en weegt 250 gram.

De koptelefoon moet zo'n 20 uur meegaan op één batterijlading. De koptelefoon zelf heeft geen actieve ruisonderdrukking, de microfoon heeft dat wel.

De Razer Barracuda X is vanaf 13 juli te bestellen in de kleur zwart en kost 99,99 euro.