Eerste indruk: Razer Zephyr-mondkapje met ventilatoren en lichteffecten
High Tech Halloween

Eerste indruk: Razer Zephyr-mondkapje met ventilatoren en lichteffecten

21-10-2021 17:02 Laatste update: 22-10-2021 15:26

Hoewel de piek voor mondmaskers al achter ons ligt, maakt het high-tech masker Zephyr van Razer indruk. Maar zou jij 'm op doen in de trein of tram?

Mondkapjes zijn momenteel in Nederland voor mensen vanaf 13 jaar nog verplicht waar het moeilijk is afstand te houden, zoals in het openbaar vervoer, vliegtuigen, touringcars of wanneer je met een groepje een taxi pakt. Al gaan er geluiden op om mondkapjes in elke openbare binnenruimte weer verplicht te maken. Misschien komt de nieuwe opvallende Zephyr draagbare luchtzuiveraar van gamehardwarespecialist Razer dus niet te laat.

Het product werd begin dit jaar als concept genaamd Project Hazel gepresenteerd. Destijds met opvallende filters links en rechts op het masker, een transparant deel voor de mond, zodat je weer iemand kan zien praten, en zelfs een ingebouwde stemversterker die mensen met een mondkapje op beter verstaanbaar moet maken.

Ventilatoren

In de uiteindelijke versie, Zephyr geheten, is de stemversterker gesneuveld omwille van betere batterijduur. In het masker zitten namelijk kleine ventilatoren die lucht aanzuigen. De lucht komt via N95-filters het masker binnen.

De ventilatoren hebben twee standen. De hoge stand is tamelijk luid op een hoge frequentie. De lage stand is goed te doen. De Fresh Air Mask van Philips, voorzien van één ventilatortje, is wel wat stiller. 

Maar goed, dit is Razer, dus mag het wat extraverter. Kenmerkend zijn Razers Chroma RGB-lichteffecten, op de Zephyr rondom de filters. Ook binnenin het masker wordt de mond extra uitgelicht.

'Als een personage in Cyberpunk 2077'

Het masker zit prima op je gezicht en de ventilatoren doen hun werk. De koorden voor in je nek en op je hoofd, nog een afwijking ten opzichte van het concept, zitten ook best prettig.

Je ziet er alleen wel uit als een personage uit de game Cyberpunk 2077. Dat zal vast niet naar ieders smaak zijn, maar als je iets bijzonders op je toet wilt, dan is dit een aanrader. 

Vanaf vandaag te koop

De Razer Zephyr is vanaf vandaag te bestellen voor 110 euro. Een pakket met tien sets N95-filters kost 35 euro en een startpakket met de Zephyr en drie filters kost 160 euro. 

Erwin van der Zande test gadgets voor Bright.

Getest: slimme mondkapjes

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s