Kandidatenlijst

Deze nieuwe emoji komen eraan: van zwangere man tot lege batterij

© Emojipedia

nieuwe emoji 2022 smiley gezicht
15 juli 2021 om 17:16
Laatste update: 15 juli 2021 om 17:17

De kandidatenlijst voor de nieuwe emoji geeft een idee van hoe de nieuwste emoji er later dit jaar of volgend jaar uit zullen zien, met onder meer een zwangere man, een trol, een glijbaan en een röntgenfoto.

In september worden de nieuwe toevoegingen aan het emoji-aanbod goedgekeurd door de verantwoordelijke instantie Unicode. De kandidatenlijst is nu bekend, meldt Emojipedia. Formeel gaat het om versie 14.0 van emoji, waarbij omschrijvingen en voorbeelden van emoji worden gegeven. Later geeft elke aanbieder van emoji zijn eigen draai aan die omschrijving.

Er komen nieuwe varianten op de bekende gele smiley, zoals een smeltend gezicht, een spiekend gezicht, een saluerend gezicht en een gezicht met tranen in de ogen. Ook komen er aanvullingen op de emoji van zwangere vrouw: de zwangere man en de zwangere persoon met een meer ambigu uiterlijk.

Een aantal van de kandidaat-emoji voor later dit jaar.

Vogelnest met eieren en een glijbaan

Verder komen er emoji van zaken als bonen, een glijbaan, een vogelnest met en zonder eieren, een stuk koraal, een lege batterij, een discobal en een röntgenfoto.

Verder zijn komen er meer kleurcombinaties van de handschud-emoji, en komen er nieuwe hand-emoji voor liefde: zowel met twee handen als de Aziatische variant met duim en wijsvinger.

Ook komt er een emoji van de Khamsa, een amulet in de vorm van een handje met in het midden de Nazar: het bekende oogvormige amulet waar al langer een emoji van bestaat.

Google, Apple, Samsung en de rest

Nadat de nieuwe emoji in september worden goedgekeurd, worden ze vermoedelijk tussen oktober en eind december voor het eerst toegepast door Google. Dat bedrijf is vaak als eerste met nieuwe emoji op zijn eigen Pixel-toestellen. Daarna volgen bedrijven als Apple, Samsung, Microsoft, Facebook en Twitter vermoedelijk in de eerste helft van 2022.

De beste nieuwe smartphones