Ashton Kutcher ging bijna de ruimte in
Ruimtevaart

Ashton Kutcher ging bijna de ruimte in

16-07-2021 05:48 Laatste update: 11:36

Het had niet veel gescheeld of Ashton Kutcher had een ruimtereis gemaakt samen met de Britse miljardair Richard Branson. De acteur had al een ticket, maar zijn vrouw Mila Kunis zag het vanwege de risico's niet zitten.

Kutcher zou met Branson meegaan met de Virgin Galactic. "Toen ik trouwde en kinderen kreeg, vond mijn vrouw het voor het gezin geen slimme beslissing om de ruimte in te gaan", zegt hij tegen Cheddar. "Ik zou op de volgende vlucht zitten, maar uiteindelijk heb ik mijn ticket terugverkocht aan Virgin Galactic."

Toch sluit hij het in de toekomst niet uit. Kutcher hoopt "ooit" alsnog een ruimtereis te maken.

Branson en Bezos

Vorige week voltooide de 70-jarige Branson met succes een testvlucht met zijn bedrijf Virgin Galactic. Samen met twee piloten en drie andere bemanningsleden aan boord bereikte de raket een hoogte van 80 kilometer. Een kwartiertje later landde Unity weer veilig op aarde. Het bedrijf wil in de toekomst toeristische vluchten naar de ruimte aanbieden. Virgin Galactic gaat de ruimtetickets verkopen voor ruim 200.000 per stuk.

Volgende week vindt de eerste bemande ruimtereis plaats van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos. De miljardair gaat zelf mee met de raket, net als een 18-jarige Nederlander. Blue Origin wil ook ruimtetoerisme mogelijk maken.

Ruimtetoerisme komt op gang: willen we dat?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s